Σε δημοπρασία από τον οίκο Christie’s βγαίνουν αυτό το φθινόπωρο, τα σπάνια αντικείμενα που συγκεντρώθηκαν από τον βαρόνο James de Rothschild, τη σύζυγό του Betty, και τους γιους τους Baron Alphonse και Baron Gustave.

Οι Rothschild ήταν η πλουσιότερη οικογένεια του κόσμου κατά τον 19ο αιώνα και ήθελαν να μαζέψουν ό,τι καλύτερο κυκλοφορούσε. Αγόρασαν αντικείμενα απαράμιλλης ποιότητας, αντάξια αυτών των μεγαλύτερων μουσείων σε όλη τη δεκαετία του 1800, με τον πατριάρχη της δυναστείας να δηλώνει το 1855 ότι «καμία τιμή δεν είναι πολύ υψηλή για την απόκτηση αληθινών αριστουργημάτων»,  όπως μας πληροφορεί ο ιστότοπος Robb Report.

Christie’s: Στο σφυρί τα διαμάντια της Χάιντι Χόρτεν

Τρεις δημοπρασίες

Τα βραβευμένα συλλεκτικά αντικείμενα της οικογένειας θα προσφερθούν σε τρεις δημοπρασίες στις 11, 12 και 13 Οκτωβρίου, αντίστοιχα. Θα υπάρχει επίσης μια διαδικτυακή πώληση που θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα από τις 3 έως τις 17 Οκτωβρίου. Ο οίκος Christie’s λέει ότι αυτή είναι η πρώτη δημοπρασία αντικειμένων των Rothschild που πραγματοποιείται στη Βόρεια Αμερική και περιλαμβάνει περισσότερες από 600 παρτίδες (lots).

Το εντυπωσιακό σύνολο είναι απόδειξη του εκλεπτυσμένου γούστου της οικογένειας και περιλαμβάνει τα πάντα, από γαλλικά έπιπλα μέχρι πίνακες Old Master, ακόμη και πορσελάνες Urbino. Επιπλέον, και ίσως το πιο σημαντικό, ανάμεσα στα αντικείμενα θα υπάρχει ένας θησαυρός από κοσμήματα των Rothschild.

Μενταγιόν με τον αυτοκράτορα Κλαύδιο

Μενταγιόν

Ένα από τα παλαιότερα (και ακριβότερα) κομμάτια είναι ένα μενταγιόν που απεικονίζει τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Κλαύδιο. Το μενταγιόν δημιουργήθηκε μεταξύ 1593 και 1596 και αναμένεται να πωληθεί από 200.000 έως 300.000 δολάρια.

Διάσημα με τον Αρχάγγελο Μιχαήλ

Αρχάγγελος Μιχαήλ

Ένα άλλο χαρακτηριστικό αντικείμενο είναι ένα χρυσό διάσημα με διαμάντια και σμάλτο που χρονολογείται από το πρώτο μισό του 16ου αιώνα, το οποίο απεικονίζει έναν επενδυμένο με διαμάντια Αρχάγγελο Μιχαήλ να σηκώνει το σπαθί του και να στέκεται πάνω από τον σκοτωμένο δράκο. Αναμένεται να συγκεντρώσει προσφορές  μεταξύ 80.000 και 120.000 δολαρίων.

Άλλα αντικείμενα που ξεχωρίζουν, περιλαμβάνουν μια καρφίτσα με ρουμπίνι, σμαράγδι και διαμάντια που απεικονίζει ένα πουλί (εκτίμηση: $20.000 έως $30.000) και ένα εκθαμβωτικό στολίδι-αντίκα από σμαράγδια και ρουμπίνια (εκτίμηση: $8.000 έως $12.000).

Επιταπέζιο ρολόι Cartier

Υπάρχουν επίσης, κάποια ιστορικά μπρασελέ και ρολόγια, συμπεριλαμβανομένων των vintage ρολογιών τσέπης των Vacheron Constantin και Breguet που αναμένεται να πουληθούν μεταξύ 10.000 και 15.000 δολαρίων το ένα. Ένα άλλο χαρακτηριστικό ρολόι είναι το Cartier “Model A” Mystery Clock, το οποίο θα μπορούσε να πωληθεί από 250.000 έως 350.000 δολάρια.

Οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες Μάρκος Αυρήλιος και Λούκιος Βάρος

«Τα κοσμήματα παρουσιάστηκαν μαζικά σε προθήκες στο σπίτι του Βαρώνου Γκουστάβ στην οδό St Florentin στο Παρίσι, το οποίο περιλαμβάνει πέντε μουσειακές αίθουσες», δήλωσε στο Robb Report ο αντιπρόεδρος του οίκου Christie’s στη Νέα Υόρκη, Τζόναθαν Ρέντελ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tέχνη και Ζωή