Ανοδικά κινείται η τιμή του χρυσού, καθώς ενισχύεται από την υποχώρηση του δολαρίου στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και της Αγγλίας να ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους για τη νομισματική πολιτική.

Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου ενισχύθηκε κατά 0,4% στα 1.932,4025 δολάρια η ουγγιά. Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον χρυσό κέρδισαν 0,4% στα 1.954,2 δολάρια.

Πετρέλαιο: Συνεχίζεται το ράλι- Προβλέψεις για 100 δολάρια το βαρέλι

Το αμερικανικό δολάριο υποχώρησε κατά 0,2% , καθιστώντας τον χρυσό λιγότερο ακριβό για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

«Η αγορά αρχίζει να επικεντρώνεται πολύ στις επιταγές των κεντρικών τραπεζών … οι προσδοκίες είναι ότι η Fed θα ωθήσει την υψηλότερη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αφήγηση και αυτό θα πρέπει να κρατήσει τους επενδυτές ανήσυχους», εξηγεί στο Reuters ο ανώτερος αναλυτής της αγοράς στην OANDA, ‘Εντουαρντ Μόγια.

Η απόφαση πολιτικής της Fed αναμένεται την Τετάρτη, με τους διαπραγματευτές να εκτιμούν ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια στο εύρος 5,25% έως 5,5%, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch Tool της CME.

Η Τράπεζα της Αγγλίας εκτιμάται ότι θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στο 5,5% την Πέμπτη. Η συνεδρίαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας πραγματοποιείται την Παρασκευή, με τους επενδυτές να αναζητούν περισσότερες ενδείξεις σχετικά με τις προοπτικές από τον διοικητή Kazuo Ueda μετά τα πρόσφατα σχόλια για τον τερματισμό των αρνητικών επιτοκίων.

Υψηλά η τιμή του χρυσού στην Κίνα

Οι τιμές του χρυσού στην Κίνα έφτασαν σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα, επεκτείνοντας ένα πολύμηνο ράλι, καθώς οι καταναλωτές αγοράζουν το ασφαλές περιουσιακό στοιχείο για να αντισταθμίσουν την υποτίμηση του γουάν. Τα ασφάλιστρα του χρυσού επίσης εκτοξεύτηκαν σε νέα υψηλά επίπεδα.

«Ενώ οι εξελίξεις στην Κίνα αξίζει να τις παρακολουθούμε, προς το παρόν δεν πιστεύουμε ότι αυτό θα αλλάξει τις προοπτικές της αγοράς χρυσού», σημειώνει ο αναλυτής της Julius Baer. Κάρστεβ Μένκε.

Το ασήμι ενισχύθηκε κατά 0,9% στα 23,2187 δολάρια η ουγγιά και η πλατίνα κατά 0,9% στα 933,33 δολάρια. Στον αντίποδα το παλλάδιο υποχώρησε κατά 0,3% στα 1.243,9807 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities