Έντονη νευρικότητα εμφανίζει σήμερα η Wall Street, καθώς οι κινήσεις γίνονται και θα γίνονται με επιφυλακτικότητα εωσότου υπάρξει καλύτερη ορατότητα στο μέτωπο της Federal Reserve.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,08% στις 34.646 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,02% στις 4.451 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,04% στις 13.714 μονάδες.

Η σημερινή, όπως και οι επόμενες μέχρι την Τετάρτη, συνεδρίαση θα έχει το στοιχείο της αναμονής, με τη Wall Street να εκτιμά ότι η Fed θα διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια στη συνεδρίαση πολιτικής αυτή την εβδομάδα. Οι επενδυτές επίσης θα προσπαθήσουν να κατανοήσουν καλύτερα τη στάση της κεντρικής τράπεζας για τον πληθωρισμό από εδώ.

«Ο τρόπος με τον οποίο η Fed θα ανακοινώσει την παύση των αυξήσεων επιτοκίων είναι κρίσιμος για τις προσδοκίες των επενδυτών για τις συνεδρίασης του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου», σχολίασε ο Quincy Krosby, επικεφαλής αναλυτής στην LPL Financial.

Οι αγορές δίνουν πιθανότητα 99% να παραμείνουν σταθερά τα επιτόκια της Fed την Τετάρτη και μόλις 31% πιθανότητα αύξησης τον Νοέμβριο, σύμφωνα με το FedWatch του Ομίλου CME, το οποίο μετράει τις τιμές στην αγορά συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης Fed Funds.

Τα πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό άλλωστε ευθυγραμμίστηκαν σε μεγάλο βαθμό με τις προσδοκίες των οικονομολόγων. Ενώ ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο, ο βασικός ΔΤΚ, ο οποίος εξαιρεί τα τρόφιμα και την ενέργεια, ήταν σύμφωνος με την εκτίμηση. Ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε επίσης ελαφρώς υψηλότερα από το αναμενόμενο τον Αύγουστο, σημειώνοντας άνοδο 0,3% σε μηνιαία βάση, έναντι εκτίμησης 0,2%.

Ωστόσο, ο Krosby πιστεύει ότι οι υψηλότερες τιμές θα μπορούσαν να επανέλθουν, καθώς η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή. Η απεργία των United Auto Workers (εργαζομένων στις αυτοκινητοβιομηχανίες) θα μπορούσε να ασκήσει περαιτέρω ανοδική πίεση στις τιμές, σύμφωνα με τον αναλυτή.

«Δεδομένης της απεργίας της UAW η οποία ζητά ένα σημαντικό πακέτο αποδοχών, σε συνδυασμό με τις πρόσφατες επιτυχημένες διαπραγματεύσεις των εργαζομένων, που υποστηρίζουν ένα ευρύ φάσμα υψηλότερων μισθών, η FOMC αντιμετωπίζει την πιθανότητα να προκύψουν επανέλθουν οι πληθωριστικές πιέσεις», είπε ο Krosby.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street