Ερντογάν σε Μασκ: Έλα να φτιάξεις εργοστάσιο της Tesla στην Τουρκία

Ερντογάν - Μασκ συναντήθηκαν στη Ν. Υόρκη όπου παρευρέθηκε ο πρώτος για τη σύνοδο του ΟΗΕ

Ερντογάν σε Μασκ: Έλα να φτιάξεις εργοστάσιο της Tesla στην Τουρκία

Να κατασκευάσει εργοστάσιο της Tesla στην Τουρκία ζήτησε ο Ταγίπ Ερντογάν από τον Ίλον Μασκ σε συνάντησή τους στο Turkish House που βρίσκεται κοντά στην έδρα του ΟΗΕ στη Ν. Υόρκη, όπου παρευρέθηκε ο πρώτος για να συμμετάσχει στην 78η σύνοδο του ΟΗΕ.

Τουρκία: Συνάντηση Ερντογάν – Μασκ με φόντο τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Την είδηση μετέδωσε το Anadolu, σύμφωνα με το οποίο ο Μασκ ανέφερε στον τούρκο πρόεδρο ότι προμηθευτές από τη χώρα συνεργάζονται ήδη με την Tesla και ότι η Τουρκία ήταν μεταξύ των πιο σημαντικών υποψηφίων χωρών για το επόμενο εργοστάσιό της.

Η Tesla δεν απάντησε αμέσως στα αιτήματα για σχολιασμό, αναφέρει το Reuters.

Ο Ερντογάν είπε επίσης κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι η Τουρκία είναι ανοιχτή σε συνεργασία για την τεχνητή νοημοσύνη και το Starlink, το δορυφορικό διαδικτυακό εγχείρημα της SpaceX του Μασκ, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση.

Από την πλευρά του ο Μασκ είπε ότι η SpaceX επιθυμεί να συνεργαστεί με τις τουρκικές αρχές για να αποκτήσει την απαραίτητη άδεια ώστε να προσφέρει δορυφορικές υπηρεσίες Starlink στην Τουρκία.

Ακόμη, με βάση πάντα το ίδιο δημοσίευμα, ο Ερντογάν κάλεσε τον Μασκ να παρευρεθεί στο τουρκικό φεστιβάλ αεροδιαστημικής και τεχνολογίας Teknofest που θα πραγματοποιηθεί στη Σμύρνη στα τέλη Σεπτεμβρίου και ανέφερε ότι ο Μασκ αποδέχθηκε την πρόταση.

Ο Μασκ πρόκειται επίσης να συναντηθεί με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην Καλιφόρνια σήμερα Δευτέρα.

Ο Μασκ ανέβασε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X ότι οι συνομιλίες τους θα επικεντρωθούν στην τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η Tesla εξέφρασε τον Αύγουστο ενδιαφέρον για την κατασκευή ενός εργοστασίου στην Ινδία που θα παράγει ένα ηλεκτρικό όχημα χαμηλού κόστους.

OT Originals

Περισσότερα από World

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο