Πανελλήνιο σοκ και θρήνο έχει προκαλέσει ο θάνατος των πέντε μελών της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη.

Οι πέντε Έλληνες σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση και έπιασε φωτιά.

Τραγωδία στη Λιβύη: Έρευνα για τα αίτια του τροχαίου της ελληνικής αποστολής – Πού αποδίδεται η αρχική σύγχυση

Η εμπλοκή της ΕΥΠ – Πώς έγινε το τροχαίο

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου, με τη υπόθεση ασχολήθηκε και η ΕΥΠ ώστε να «φωτιστούν» οι ακριβείς συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος.

Πίσω από το όχημα που μετέφερε τα μέλη της ελληνικής αποστολής, ήταν δύο τζιπ από την Λιβύη για να το συνοδεύουν. Ένα αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού έρχεται από την αντίθετη κατεύθυνση και ενώ περνάει το πρώτο τζιπ, το όχημα έστριψε και χτύπησε από την αριστερή πλευρά το λεωφορείο.

Η εντυπωσιακή αλλαγή της πορείας αιφνιδίασε και τον οδηγό.

Το όχημα μεγάλου κυβισμού περιείχε μεγάλη ποσότητα καυσίμων και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ΕΥΠ, εξερράγη το μεγάλο ρεζερβουάρ και σε συνδυασμό με την κακή κατάσταση του οδοστρώματος και τα μεγάλα προβλήματα οδικής ασφάλεια που υπάρχουν στη Λιβύη οδήγησαν στο δυστύχημα.

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή «Live News» οι πέντε Έλληνες σκοτώθηκαν εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε μετά το τροχαίο.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
ΔΥΠΑ – Παιδικές κατασκηνώσεις: Από Μεγάλη Τετάρτη οι αιτήσεις για 70.000 voucher – Δικαιούχοι και διαδικασία
Επικαιρότητα |

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για 70.000 voucher στις παιδικές κατασκηνώσεις - Δικαιούχοι και διαδικασία

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 15 Ιουνίου έως 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως 20 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω