Η Apple κυκλοφόρησε το λειτουργικό σύστημα  iOS 17 για τα iPhone σήμερα, Δευτέρα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ενημέρωση λογισμικού της Apple για φέτος και είναι διαθέσιμη για τις συσκευές που κυκλοφόρησαν από το 2018 και έπειτα.

Υπενθυμίζεται ότι η Apple κυκλοφορεί μια μεγάλη ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος του iPhone κάθε χρόνο μαζί με τα νέα iPhone και δεν χρειάζεται απαραίτητα να αγοράσετε μια νέα συσκευή για να αποκτήσετε πρόσβαση στο πιο πρόσφατο λογισμικό.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα νέα iPhone 15

Η φετινή ενημέρωση έχει πολλές βελτιώσεις σε ορισμένες από τις πιο χρησιμοποιούμενες εφαρμογές. Παρακάτω θα βρείτε μερικές από τις σημαντικότερες που πρέπει να γνωρίζετε:

  • Contact posters: Μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές θα είναι μια νέα λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες iPhone να επιλέξουν μια εικόνα και μια γραμματοσειρά για να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζονται όταν καλούν τα iPhone άλλων ανθρώπων. Με το iOS 17, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους «πόστερ επαφής» με τρόπο παρόμοιο με τον τρόπο που οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν την οθόνη κλειδώματος.
  • Καλύτερη αυτόματη διόρθωση: Η αυτόματη διόρθωση της Apple έχει βελτιωθεί με ένα γλωσσικό μοντέλο, συγγενικό της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται στο ChatGPT. Οι χρήστες μπορούν επίσης να ολοκληρώνουν αυτόματα τις προτάσεις τους χρησιμοποιώντας την αυτόματη διόρθωση, πατώντας το πλήκτρο διαστήματος αν υπάρχει πρόταση.
  • Οδική βοήθεια: Η λειτουργία θα επιτρέπει στους χρήστες με πρόσφατα τηλέφωνα να καλούν οδική βοήθεια στις ΗΠΑ μέσω δορυφόρων, εάν δεν υπάρχει υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας. Απαιτεί ένα τηλέφωνο με τη δορυφορική υπηρεσία της Apple που ονομάζεται SOS, οπότε θα λειτουργεί μόνο στο περσινό iPhone 14 ή στο φετινό iPhone 15.
  • Νέο iMessage: Η διεπαφή ανταλλαγής μηνυμάτων κειμένου της Apple έχει υποστεί αναδιαμόρφωση, μεταφέροντας κρυφές εφαρμογές όπως τα αυτοκόλλητα ή η κάμερα σε ένα μενού στην αριστερή πλευρά της οθόνης, σε αντίθεση με το μενού πάνω από το πληκτρολόγιο. Η εφαρμογή μπορεί πλέον να μεταγράφει αυτόματα σύντομα ηχητικά μηνύματα. Η αναζήτηση των παλαιών σας κειμένων έχει επίσης βελτιωθεί σημαντικά.
  • Αυτοκόλλητα: Ενώ το iPhone διαθέτει αυτοκόλλητα – μικρές εικόνες που μπορείτε να τοποθετήσετε στην κορυφή των συνομιλιών – εδώ και μερικά χρόνια, στο iOS 17, η Apple τοποθέτησε όλες τις λειτουργίες αυτοκόλλητων σε ένα νέο κομμάτι λογισμικού που είναι προσβάσιμο μέσω του νέου περιβάλλοντος εργασίας iMessage. Η νέα «εμπειρία», όπως την αποκαλεί η Apple, μπορεί να χρησιμοποιήσει μηχανική μάθηση για να «κόψει» αυτόματα θέματα – όπως το πρόσωπο της γάτας σας – από φωτογραφίες για να φτιάξει νέα αυτοκόλλητα από αυτές.
  • Αυτόματες ειδοποιήσεις: Μια λειτουργία που ονομάζεται Check In μπορεί να στέλνει αυτόματες ειδοποιήσεις σε φίλους και συγγενείς με βάση το αν φτάσατε σπίτι με ασφάλεια.
  • Λειτουργία Standby dock: Τα iPhone που φορτίζουν οριζόντια σε μαγνητική βάση MagSafe μετατρέπονται πλέον σε ένα είδος ταμπλό που μπορεί να εμφανίζει την ώρα, τις φωτογραφίες, τα επερχόμενα ραντεβού, πληροφορίες σε Widgets ή ακόμα και μια «ζωντανή δραστηριότητα», όπως η παρακολούθηση της παράδοσης Uber Eats.
  • Χάρτες εκτός σύνδεσης: Οι χρήστες μπορούν πλέον να αποθηκεύουν τμήματα των Χαρτών Apple για offline χρήση σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, όπως όταν ο χρήστης οδηγεί σε μια απομακρυσμένη τοποθεσία. Είναι επίσης βολικό να αποθηκεύετε τη μητροπολιτική σας περιοχή στο τηλέφωνό σας για ταχύτερη και πιο αξιόπιστη δρομολόγηση.
  • Siri χωρίς το «hey»: Πλέον η φωνητική βοηθός της Apple δεν απαιτεί το «hey» μπροστά από το «Siri» για να την ενεργοποιήσετε.
  • Ζωντανά φωνητικά μηνύματα: Όταν οι χρήστες λαμβάνουν μια κλήση, μπορούν να την στείλουν απευθείας στον τηλεφωνητή με ένα κουμπί στην οθόνη κλειδώματος του iPhone. Αν ο καλών αφήσει φωνητικό μήνυμα, αυτό θα απομαγνητοφωνηθεί σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας στον χρήστη να αποφασίσει αν τελικά είναι κάτι που θα ήθελε να απαντήσει.
  • Καλύτερος έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων: Οι χρήστες που χρησιμοποιούν τόσο την εφαρμογή Mail της Apple όσο και το πρόγραμμα περιήγησης Safari θα βρουν μια εξαιρετικά χρήσιμη λειτουργία: Όταν ένας κωδικός σύνδεσης αποστέλλεται στο email σας, θα εμφανίζεται αυτόματα πάνω από το πληκτρολόγιο. Επίσης, οι κωδικοί που αποστέλλονται μέσω γραπτού μηνύματος διαγράφονται πλέον αυτόματα αφού τους εισαγάγετε, γλιτώνοντάς σας από το να βλέπετε ένα σωρό ειδοποιήσεις μη αναγνωσμένων μηνυμάτων που στην πραγματικότητα είναι απλώς κωδικοί σύνδεσης.
  • Ιδιωτική περιήγηση με προστασία κωδικού πρόσβασης: Η λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης της Apple στο τηλέφωνο, η οποία δεν αποθηκεύει το ιστορικό ιστού, μπορεί τώρα να προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης και να ξεκλειδώνεται με το Face ID της Apple.
  • Νέα επαγγελματική κάρτα: Η ανταλλαγή πληροφοριών με άλλους χρήστες iPhone είναι πλέον τόσο απλή όσο το να «χτυπήσετε» δύο iPhone μαζί. Η λειτουργία AirDrop της Apple θα ανταλλάσσει συγκεκριμένους αριθμούς τηλεφώνου, πόστερ επαφών ή διευθύνσεις email με την άδεια του χρήστη.

Πώς να εγκαταστήσετε το iOS 17 στο iPhone

Από την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone πατήστε «Γενικά». Συνεχίζεται «Ενημέρωση λογισμικού».

Στην περίπτωση που έχετε δοκιμάσει το λογισμικό προ-κυκλοφορίας ενδέχεται να υπάρχει ένα αναπτυσσόμενο μενού ακριβώς από κάτω για να επιλέξετε το iOS 17 ή μια beta έκδοση

Το iPhone θα επανεκκινήσει αυτόματα μόλις είναι έτοιμο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα
Τεχνολογία |

NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα

Έφτασε με ακραία ταχύτητα από απόσταση 1,5 φοράς μεταξύ Γης και Ήλιου – Η αποστολή στέφθηκε από επιτυχία, αποδεικνύοντας την αξιοπιστία του νέου συστήματος επικοινωνίας με λέιζερ αντί για ραδιοκύματα