Η «Barbie» της Γκρέτα Γκέργουϊγκ θεωρείται η πιο κερδοφόρα ταινία στην ιστορία της Warner Bros. Τα τελευταία 64 χρόνια, έχουν πουληθεί πάνω από ένα δισεκατομμύριο κούκλες Barbie. Οι πωλήσεις της κούκλας εκτινάχθηκαν μετά την κυκλοφορία της ταινίας «Barbie» και οι Aqua τραγουδούν ξανά για το πώς να είσαι μια πειθήνια, πλαστική κούκλα.

Η ατέλειωτα ροζ ταινία έφτασε τα 1,342 δισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office, σύμφωνα με το The Hollywood Reporter. Έτσι ανακηρύχθηκε η πιο κερδοφόρα κινηματογραφική κυκλοφορία της Warner Bros όλων των εποχών.  H δημιουργός της Barbie, Ρουθ Χάντλερ εμπνεύστηκε βλέποντας την κόρη της να παίζει με χάρτινες «ενήλικες»  κούκλες.

Barbie: Οι πωλήσεις παιχνιδιών Barbie αυξήθηκαν κατά 25% μετά την κυκλοφορία της ταινίας

Για τη δημιουργία της κούκλας, η Ρουθ Χάντλερ αντέγραψε μια ενήλικη κούκλα που γνώριζε μεγάλη επιτυχία στη Γερμανία.

Ξανασχεδίασε την κούκλα με τη βοήθεια του μηχανικού Τζακ Ράιαν, που εμπνεύστηκε τον μηχανισμό που έδινε κίνηση στη Barbie.

Η ιστορία για την πρώτη Barbie

Η πρώτη Barbie παρουσιάστηκε στις 9 Μαρτίου 1959 στην Νέα Υόρκη και κόστιζε 3 δολάρια. Οι γονείς αντέδρασαν στην ιδέα μιας ενήλικης κούκλας με στήθος και δική της γκαρνταρόμπα.

Γύρω από την κούκλα στήθηκε μια ολόκληρη «βιομηχανία»  παιχνιδιών – αξεσουάρ. Αν και η Mattel ήθελε να φτιάξει μια κούκλα που να εμπνέει τα κορίτσια να γίνουν οτιδήποτε θελήσουν, η Barbie έγινε συνώνυμο της ανόητης, ρηχής γυναίκας.

Η Barbie δεν έφερε τύχη στους δημιουργούς της που εμπλέξαν σε έναν ατέλειωτο δικαστικό αγώνα, διεκδικώντας την πατρότητά της.

Η Ρουθ Χάντλερ καταδικάστηκε για απάτη ενώ ο Τζακ Ράιαν σπατάλησε τα κέρδη του και πέθανε πικραμένος και χρεωκοπημένος.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus