Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ), που είχαν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, αύριο Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Ως εκ τούτου κανονικά θα πραγματοποιούνται οι πτήσεις από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών το οποίο και έκρινε παράνομη και καταχρηστική την εξαγγελθείσα απεργία τους.

24ωρη στο μετρό

Τα σωματείο εργαζομένων στο μετρό (ΣΕΛΜΑ) κατήγγειλε νωρίτερα ότι του επιδόθηκε αγωγή της εταιρείας εναντίον τους, με την οποία ενημερώθηκαν ότι δικάζονται εντός μίας ώρας για την κινητοποίηση της Πέμπτης, η οποία ωστόσο δεν είχε καν εξαγγελθεί. Την ίδια ώρα μάλιστα πηγές της ίδιας της εταιρίας απαντούσαν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ότι τα σωματεία των εργαζομένων δεν είχαν λάβει ακόμα αποφάσεις για τη συμμετοχή τους ή μη στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης.

Η αγωγή εκδικάστηκε από το δικαστήριο, το οποίο και βρέθηκε στη θέση να κρίνει εάν είναι παράνομη μια απεργία – φάντασμα έως εκείνη την ώρα.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) καταγγέλλει με οργή την εταιρεία επισημαίνοντας πως: «Αυτά είναι τα νέα ήθη που άρχισε να εξωτερικεύει η εργοδότρια εταιρία ΣΤΑΣΥ».

Ξεκαθαρίζουν ότι η απεργία θα γίνει κανονικά στις γραμμές 2 και 3 του μετρό καθώς όπως επισημαίνουν έχει προκηρυχθεί από το Εργατικό Κέντρο Αθηνών (ΕΚΑ), δηλαδή τη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση και κατά συνέπεια «δικαιούνται να συμμετέχουν στην απεργία όλοι οι εργαζόμενοι της Αθήνας και των πέριξ δήμων». Προσθέτουν μάλιστα πως «η μαζική συμμετοχή όλων μας είναι επομένως αυτονόητη».

12 ώρες θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία

Υπενθυμίζεται ότι για την Πέμπτη έχουν ήδη λάβει αποφάσεις το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ με αποτέλεσμα λεωφορεία και τρόλει να κινηθούν αύριο μόνο στο διάστημα από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ λόγω στάσης εργασίας στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα