Αναστατώσεις στα δρομολόγια των πλοίων φέρνει η απεργία των ναυτεργατών την Πέμπτη με βασικό αίτημα την απόσυρση του εργασιακού νομοσχεδίου. Οι επιβάτες που σχεδίαζαν να ξεκινήσουν το ταξίδι τους από τον Πειραιά και τα άλλα λιμάνια της Αττικής καλό είναι να ενημερωθούν πρώτα εάν το πλοίο τους θα ταξιδέψει.

Οι Μινωικές Γραμμές με ανακοίνωση τους γνωστοποιούν στο επιβατικό κοινό ότι, λόγω της εξαγγελθείσας 24ωρης Απεργίας της ΠΕΝΕΝ την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2023 (από 00:01 έως 23:59) τα προγραμματισμένα δρομολόγια της εταιρείας θα εκτελεστούν σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ: Η αναχώρηση του SANTORINI PALACE από Πειραιά στις 9.00 δεν θα πραγματοποιηθεί.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ: ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ, H/S/F FESTOS PALACE , Αναχώρηση από Ηράκλειο, 21:00, Άφιξη στον Πειραιά, 06:30

ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ, H/S/F KNOSSOS PALACE, Αναχώρηση από Πειραιά 23:45, Άφιξη 08:30

Επίσης και η Aegean Sea Lines ανακοίνωσε ότι λόγω της ανακοινωθείσας απεργίας την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, το δρομολόγιο του «Ανεμος» από Πειραιά προς Σέριφο – Σίφνο – Μήλο και επιστροφή, δεν θα πραγματοποιηθεί.

Απεργία: «Παραλύει» η χώρα την Πέμπτη – Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Ποια ναυτεργατικά σωματεία συμμετέχουν

Υπενθυμίζεται ότι σε απεργιακή κινητοποίηση, με αφορμή την προώθηση από την κυβέρνηση του νομοσχεδίου για την εργασία, θα συμμετάσχουν οι ναυτεργάτες την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου. Στην απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετάσχουν, η Πανελλήνια Ένωση Ναυτικών Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Ε.Ν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΕΝΕΝ, το νέο νομοσχέδιο «επιβάλει 13 ώρες δουλειάς την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα, καταργεί τα διαλείμματα στον χώρο εργασίας, μία σειρά επιδόματα τα κατακρεουργεί, ενισχύει τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, υπονομεύει ακόμη πιο πολύ το 8ωρο, θεσπίζει συμβάσεις ελάχιστης εργασίας, μηδενικών ωρών και κατά παραγγελία εργασία».

Σημειώνεται ότι στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης συμμετέχουν, ανάμεσα στους άλλους φορείς, τα Εργατικά Κέντρα Πειραιά, Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής και Ελευσίνας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακτοπλοΐα
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά