Μόνο με μία λέξη μπορεί να περιγράψει κανείς όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες σχετικά με την απεργία στο Μετρό: αλαλούμ.

Σωματείο Εργαζόμενων στο Μετρό: Σε δίκη… πριν την κήρυξη απεργίας

Πίσω, όμως, από τη θολούρα αυτό που καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι είναι ότι για άλλη μια φορά μια σειρά απεργίες βγαίνουν παράνομες και, μάλιστα, πριν από τη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι στάσεις εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ κρίθηκαν παράνομες αφού το δικαστήριο εν μέρει δέχτηκε την προσφυγή των διοικήσεων.

Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι του Μετρό κατήγγειλαν ότι δικάζονται για απεργία που δεν κήρυξαν.

Η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Παράνομη, επίσης κρίθηκε η απεργία της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ), που είχαν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Στο Πρωτοδικείο Αθηνών είχαν προσφύγει κατά της απεργίας η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το υπουργείο Μεταφορών.

Σε σχέση με το Μετρό τα πράγματα είναι ακόμη πιο περίπλοκα.

Η αγωγή της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ απορρίφθηκε από το δικαστήριο. Η ίδια πριν από λίγο ανακοίνωσε ότι: «Σας ενημερώνουμε, πως αύριο Πέμπτη 21/09 οι Γραμμές 2 & 3 του Μετρό θα λειτουργήσουν από την έναρξη κυκλοφορίας ως τη 1μιση το μεσημέρι.

Θα ακολουθήσει ενημέρωση και για τη Γραμμή 1 του Μετρό Πειραιάς – Κηφισιά».

Τι συνέβη νωρίτερα

Νωρίτερα, το απόγευμα της Τετάρτης, οι εργαζόμενοι του Μετρό κατήγγειλαν ότι δικάζονται για απεργία που δεν κήρυξαν.

Στην ανακοίνωσή τους σημείωναν: «Η αυριανή απεργία για τις 21/9/23, κηρύχθηκε από την ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ και άλλες Ομοσπονδίες πανελλαδικά. Κανένα όργανο του σωματείου μας δεν έλαβε απόφαση κήρυξης απεργίας».

«Στο δικόγραφο της αγωγής καταχωρήθηκε το εξής ψεύδος: Την Τετάρτη 20/9/2023 εστάλη στα υπηρεσιακά email όλων των εργαζομένων της εταιρείας μας (ΣΤΑΣΥ) δελτίο Τύπου – ανακοίνωση των εναγομένων σωματείων. Με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, η εταιρεία μας ΣΤΑΣΥ, έλαβε γνώση για την απόφαση των εναγομένων σωματείων, να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, κατά την Πέμπτη 21/9/2023», συμπλήρωναν.

«Το ψευδέστατο έγκειται στο γεγονός ότι, δήθεν το σωματείο μας, απέστειλε στη ΣΤΑΣΥ σχετικό δελτίο Τύπου. Σας βεβαιώνουμε ότι τέτοιο δελτίου Τύπου δεν έχει αποσταλεί από το σωματείο μας. Αυτά είναι τα νέα ήθη που άρχισε να εξωτερικεύει η εργοδότρια εταιρεία ΣΤΑΣΥ. Την καταγγέλλουμε δημοσίως με οργή», τόνιζαν.

Η καταγγελία των εργαζόμενων του ΣΕΛΜΑ

Μετά την καταγγελία, το ΣΕΛΜΑ προχώρησε σε νέα ανακοίνωση με την οποία ενημέρωνε τα μέλη του ότι καλύπτονται από το ΕΚΑ, δηλαδή τη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωσή, για να απεργήσουν.

«Η μαζική συμμετοχή όλων μας είναι επομένως απαραίτητη», τόνισε το ΣΕΛΜΑ, «για να διατρανωθεί η αντίθεση των εργαζόμενων για όλα αυτά που γίνονται σε βάρος μας».

Η ανακοίνωση – κάλεσμα του ΣΕΛΜΑ για τη συμμετοχή στην απεργία.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα