Tις εξελίξεις στον τομέα της βιοτεχνίας, την προώθηση των εμπορικών σχέσεων και τη δυνατότητα ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών συζήτησαν ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Παύλος Ραβάνης και ο Πρέσβης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν κ. Malek Hossein Givzad, σε συνάντηση γνωριζμίας που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Β.Ε.Α.

ΒΕΑ: Καταγραφή των ΜμΕ και βιοτεχνιών, που επλήγησαν από τις πυρκαγιές

Ο Πρέσβης του Ιράν, συνοδευόμενος από τον πρώτο γραμματέα της Πρεσβείας στην Αθήνα, κ. Ehsan Bakhshandeh, υπογράμμισε τη σημασία της ενίσχυσης των οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ιράν και Ελλάδας, ενώ παρείχε αναλυτική ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες και τα προγράμματα του οικονομικού τμήματος της Πρεσβείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στην Αθήνα, για την προώθηση της οικονομικής διπλωματίας και της εμπορικής συνεργασίας με την Ελλάδα, σε διάφορους τομείς.

Δυνατότητες συνεργασίας

Από την πλευρά του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, ο Πρόεδρος εκφράστηκε θετικά για τις δυνατότητες συνεργασίας των δύο πλευρών και υπογράμμισε την ανάγκη για αμοιβαία οφέλη και την διεύρυνση των διμερών οικονομικών σχέσεων μέσω δράσεων, όπως:

    • Ανταλλαγές επισκέψεων ενδιαφερομένων επιχειρηματιών μέσω των Επιμελητηρίων,
    • Συμμετοχή επιχειρήσεων σε κλαδικές εκθέσεις για την ανάδειξη των ελληνικών προϊόντων,
    • Προώθηση Ιρανικών επιχειρηματικών αιτημάτων συνεργασίας στις επιχειρήσεις -βιοτεχνίες μέλη του Β.Ε.Α,
    • Συμμετοχή των δυο χωρών σε σχήματα συνεργασίας,
    • Παροχή τεχνογνωσίας σε τομείς όπου η χώρα μας διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα, όπως οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας, επεξεργασία, συντήρηση και τυποποίηση τροφίμων, κ.ά.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τον διάλογο και να εργαστούν συντονισμένα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, αναγνωρίζοντας το μεγάλο δυναμικό που κρύβεται σε αυτήν τη συνεργασία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις