«Με εξαίρεση τα θετικά αναγκαία μέτρα, που αφορούν τους πληγέντες, την ανασυγκρότηση των περιοχών, τη δημόσια ασφάλεια, την Υγεία, τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για μια ακόμη χρονιά, δεν «χώρεσαν» στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Παύλος Ραβάνης.

Ο πρόεδρος του ΒΕΑ επισήμανε ότι από την επιτυχημένη προσαρμογή των επιχειρήσεων στα νέα δεδομένα, θα κριθεί τελικά και η διεθνής ανταγωνιστικότητα της χώρας.

Καταλήγοντας σημείωσε πως «οι μικρομεσαίες μεταποιητικές επιχειρήσεις, εξακολουθούν να περιμένουν ικανοποίηση των αιτημάτων τους και τη λήψη νέων αναπτυξιακών μέτρων».

Πνίγουν τους μικρομεσαίους τα χρέη σε δημόσιο και τράπεζες [διαγράμματα]

Η δήλωση του Π. Ραβάνη

Οι προσδοκίες μας, για μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης των ΜμΕ, μέσω της φορολογίας, της συγκράτησης τιμών στην ενέργεια, ανάπτυξης εργαλείων και διευκόλυνσης της πρόσβασης στην χρηματοδότηση, δεν ευοδώθηκαν.

Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, θα συνεχίσει να βάλλεται και την επόμενη περίοδο, να αγωνίζεται να ορθοποδήσει και να αντιμετωπίζει τον ανταγωνισμό.

Έχουμε επισημάνει και θα συνεχίσουμε να επιμένουμε, ότι οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, εμφανίζουν αξιοσημείωτη δυναμική, στη διερεύνηση του επιχειρηματικού τους ορίζοντα. Ωστόσο, τα σημαντικά εμπόδια που παραμένουν, όπως: η υψηλή φορολόγηση, η έλλειψη ρευστότητας, η πρόσβαση στην χρηματοδότηση και η απουσία χρηματοδοτικών εργαλείων προσαρμοσμένων στις ανάγκες τους, δεν επιτρέπουν την πραγματοποίηση των μακροπρόθεσμων στόχων τους, για βιώσιμη ανάπτυξη.

Να μην ξεχνάμε, ότι από την επιτυχημένη προσαρμογή των επιχειρήσεων στα νέα δεδομένα, θα κριθεί τελικά και η διεθνής ανταγωνιστικότητα της χώρας.

Οι μικρομεσαίες μεταποιητικές επιχειρήσεις, εξακολουθούν να περιμένουν ικανοποίηση των αιτημάτων τους και τη λήψη νέων αναπτυξιακών μέτρων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις