Σε θετικά εδάφη κινείται αυτήν την ώρα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο έκανε ένα εντυπωσιακό rebound από το -1,45% νωρίτερα, παλεύοντας πλέον να ανακτήσει και πάλι τις 1.200 μονάδες και να βάλει ένα στοπ στις διαθέσεις των πωλητών οι οποίοι έχουν στερήσει σημαντικά εδάφη ήδη από την αγορά.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,29% στις 1.203,96 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 48,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 14 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,73% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.929,96 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,94% στις 923,38 μονάδες.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Δίχως φρένα η κατρακύλα

Για γερά νεύρα…

Για γερά νεύρα και ψύχραιμα χέρια είναι η σημερινή συνεδρίαση στο ΧΑ, στο οποίο με τον τζίρο να έχει εκτοξευθεί πλησίον των 50 εκατ. ευρώ ήδη, σε μόλις 3 ώρες συνεδρίασης, γίνονται πραγματικές μάχες να σταματήσει η κατρακύλα του Σεπτεμβρίου. Μια πτώση που ήδη έχει οδηγήσει τον γενικό δείκτη στο -8,5% και τον τραπεζικό στο -14,5%, και έχει προκαλέσει μεγάλες ανησυχίες στην εγχώρια κοινότητα για την μελλοντική πορεία της αγοράς.

Είναι σαφές ότι η αγορά αναζητά τους τρόπους μιας αντίδρασης, ειδικά μετά από ένα διήμερο sell off που ήδη έχει στοιχίσει αρκετά δις στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς. Αλλά η αντίδραση δεν μπορεί να έρθει από τους «μικρούς κωδικούς» παρά μόνο από τα κεφάλαια που έχουν την ισχύ για να απορροφήσουν τις πιέσεις της προσφοράς.

Άλλωστε, οι 1.220 μονάδες ήταν το επίπεδο που οριοθετούσε τη μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση, και αυτό χάθηκε μετά την τριπλή πολιορκία που δέχτηκε, χωρίς μάλιστα να έχει μεταβληθεί κάτι στους παράγοντες που οδήγησαν έως εδώ την αγορά, και κυρίως η ειδική θέση της χώρας στον επενδυτικό κόσμο. Πάντως αν συντηρηθεί πλέον μια ικανή αντίδραση θα είναι ένα θετικό σήμα στην αγορά, ειδικά καθώς αυτή έρχεται με μεγάλο τζίρο.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Jumbo με το +3,06% κάνει ότι μπορεί στο μέτωπο της αντίδρασης, ενώ από κοντά και η Εθνική με το +2,03% και οι ΟΤΕ και Λάμδα με +1,58% και +1,38% αντίστοιχα. Ήπια ανοδικά και οι ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Alpha Bank, Eurobank, Motor Oil και Μυτιληναίος. Η ΓΕΚ Τέρνα και η Τέρνα Ενεργειακή έχουν καταφέρει να μηδενίσουν τις άνω του 3% απώλειες τους νωρίτερα.

Από την άλλη όμως, Βιοχάλκο, Σαράντης, Cenergy και Quest εξακολουθούν να καταγράφουν απώλειες άνω του 1%, με τις Πειραιώς, Ελλάκτωρ, Τιτάν, ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ και Coca Cola να ακολουθούν σε ήπια πτωτικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών