Ο κινεζικός τηλεπικοινωνιακός κολοσσός της Huawei έχει στην ιδιοκτησία του περισσότερες από 120.000 εγκεκριμένες πατέντες σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία στη διάρκεια ενός φόρουμ για τα πνευματικά δικαιώματα.

Η ιδιοκτησία αυτού του μεγάλου αριθμού πατεντών αποδίδεται στη μακρόχρονη δέσμευση της Huawei για την έρευνα και την ανάπτυξη (R&D) νέων τεχνολογικών λύσεων στον τομέα των τηλεπικοινωνιών.

Huawei: Τσιπ έως και 14 νανόμετρα προωθεί η Huawei

Κατά την τελευταία δεκαετία, οι συνολικές δαπάνες R&D της Huawei έφτασαν στα 977,3 δισεκατομμύρια γιουάν (125,29 δισεκατομμύρια ευρώ), σύμφωνα με τον Γουάνγκ Τζιανφένγκ που ηγείται του τμήματος δημόσιων και κυβερνητικών ζητημάτων της ίδιας εταιρίας.

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν στη διάρκεια της ετήσιας διάσκεψης 12th China Intellectual Property Annual Conference που βρίσκεται σε εξέλιξη στην πόλη Τζινάν, την πρωτεύουσα της επαρχίας Σαντόνγκ, στα ανατολικά της Κίνας.

Δημιουργία κέντρου ψηφιακών δεδομένων στο Ριάντ

Στο μεταξύ, ο κινεζικός κολοσσός ανακοίνωσε πρόσφατα τη λειτουργία ενός κέντρου ψηφιακών δεδομένων τεχνολογίας cloud στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, στο πλαίσιο των προσπαθειών της εταιρείας για τη διεύρυνση της προσφοράς διαδικτυακών υπηρεσιών στη Μέση Ανατολή.

Η Huawei ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι το νέο κέντρο θα εξελιχθεί σε έναν πυρήνα για την τεχνολογία cloud που αναπτύσσει η ίδια για τη Μέση Ανατολή, την Κεντρική Ασία, αλλά και για την Αφρική.

Το κέντρο θα προσφέρει «καινοτόμες, αξιόπιστες, ασφαλείς και βιώσιμες υπηρεσίες για την τεχνολογία cloud», σύμφωνα με την Huawei.

Υπό τη λογική αυτή, το νέο κέντρο ψηφιακής τεχνολογίας στο Ριάντ θα προσφέρει μία σειρά υπηρεσιών τεχνολογίας cloud, συμπεριλαμβανομένων των υποδομών βάσεων ψηφιακών δεδομένων, της διαχείρισης μεγάλου όγκου πολύπλοκων ψηφιακών δεδομένων (big data), αλλά και των υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης, όπως ανέφερε η ίδια ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή