Tην ανάπτυξη εργαλείων λογισμικού ικανών να σχεδιάζουν τσιπ προηγμένα έως και 14 νανόμετρα σχεδιάζει η Huawei, προωθώντας τις προσπάθειες να βοηθήσει τις κινεζικές εταιρείες να παρακάμψουν τις αμερικανικές κυρώσεις και να αντικαταστήσουν την αμερικανική τεχνολογία, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι εσωτερικές ομάδες της Huawei συνεργάστηκαν με εγχώριους εταίρους για την κατασκευή εργαλείων που απαιτούνται για τη δημιουργία τσιπ που θεωρούνται μερικές γενιές πίσω από την αιχμή, δήλωσε ο Πρόεδρος Eric Xu.  Σχεδιάζει να «βγάλει» τα προϊόντα στην αγορά – γνωστά ως ηλεκτρονικός αυτοματισμός σχεδιασμού ή λογισμικό EDA – φέτος, πρόσθεσε ο Xu.

Ημιαγωγοί: Πώς η μεταφορά της παραγωγής στις ΗΠΑ θα τους καταστήσει ακριβότερους

Η Huawei συγκαταλέγεται σε μια ομάδα Κινέζων παρόχων τεχνολογίας υλικού που εργάζονται μανιωδώς για να αντικαταστήσουν εξαρτήματα και λογισμικό που υπόκεινται σε κυρώσεις στις ΗΠΑ από τσιπ τεχνητής νοημοσύνης σε εργαλεία EDA – μια αγορά που κυριαρχείται από τις αμερικανικές εταιρείες Cadence Design Systems Inc. και Synopsys Inc.

Η κινεζική εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού τσιπ Empyrean Technology είδε αύξηση της μετοχής της έως και 7% στη Σαγκάη τη Δευτέρα, αφού δήλωσε ότι έχει δημιουργήσει σταθερούς εμπορικούς δεσμούς με σημαντικούς τοπικούς σχεδιαστές και κατασκευαστές chip.

Δημιουργία επαρκούς εφοδιαστικής αλυσίδας

«Έχουμε συνειδητοποιήσει βασικά τον στόχο της κατασκευής εγχώριων εργαλείων για τη σχεδίαση τσιπ τόσο προηγμένων όσο τα 14 νανόμετρα», είπε ο Xu κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της εταιρείας στις 28 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με μια μεταφορά της ομιλίας του που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επιβεβαιώθηκε από εκπρόσωπο της Huawei.  Η Huawei έχει κατασκευάσει 78 εργαλεία τα τελευταία τρία χρόνια για να αντικαταστήσει ξένα προϊόντα, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζιπίνγκ έχει τονίσει συχνά τη σημασία της οικοδόμησης μιας επαρκούς εφοδιαστικής αλυσίδας, ιδιαίτερα στο μέτωπο των ημιαγωγών, καθώς οι ΗΠΑ συνέχισαν να περιορίζουν την πρόσβαση της Κίνας σε κρίσιμες ξένες τεχνολογίες.

Τέσσερις γενιές πίσω

Τα 14nm είναι περίπου τέσσερις γενιές πίσω από τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα εμπορικά προϊόντα, αλλά αποτελεί την δεύτερη καλύτερη τεχνολογία στην Κίνα. Η Semiconductor Manufacturing International Corp. είναι σε θέση να κατασκευάζει τσιπ 7 nm.

Η Huawei έχασε σταδιακά την πρόσβαση σε μεγάλο αριθμό τσιπ και τα πιο πρόσφατα εργαλεία σχεδίασης ημιαγωγών, αφού η κυβέρνηση Τραμπ έβαλε την εταιρεία στη μαύρη λίστα το 2019, επικαλούμενη ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια.

Για να δημιουργήσει τα δικά της εργαλεία σχεδιασμού τσιπ, η Huawei προσπάθησε να προσλάβει δεκάδες έμπειρους μηχανικούς για να επιτύχει καινοτομίες στις βασικές τεχνολογίες, ανέφερε το Bloomberg News πέρυσι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία