Οι σεναριογράφοι του Χόλιγουντ συνεχίζουν σήμερα Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου τις διαπραγματεύσεις με σκοπό τη ληξη της πολύμηνης διαμάχης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του σωματείου, φάνηκε λευκός καπνός και πρόοδος στις συνομιλίες. Όλα δείχνουν ότι υπάρχει βούληση να δοθεί ένα τέλος στην απεργία που παραλύει τον τομέα εδώ και σχεδόν πέντε μήνες.

Από τα μέσα Ιουλίου έχουν κατέβει σε απεργία και οι ηθοποιοί, γεγονός που παραλύει την τεράστια πλειονότητα της παραγωγής ταινιών και τηλεοπτικών σειρών στις ΗΠΑ.

Η σημερινή κρίσιμη συνάντηση

«θα ξανασυναντηθούν σήμερα», διευκρινίζει το WGA σε μήνυμά του χθες, Παρασκευή, το βράδυ στα 11.500 μέλη της βιομηχανίας που εκπροσωπεί. «Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να εξασφαλίσουμε μια συμφωνία που να είναι αντάξια των σεναριογράφων», προσθέτει το σωματείο.

Οι προτάσεις

Τα στούντιο και το WGA ξανάρχισαν την Τετάρτη τις συνομιλίες τους για την κατανομή των εσόδων από το streaming και για τη δημιουργία ρυθμιστικών πλαισίων για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, έπειτα από σχεδόν ένα μήνα απόλυτης σιωπής. Ο νέος αυτός γύρος διαπραγματεύσεων δίνει πολλές ελπίδες στους παρατηρητές του τομέα, καθώς υπήρξαν ενδείξεις προόδου στις συνομιλίες τους.

Για τρεις μέρες, τα μεγάλα ονόματα των Disney (Μπομπ Άιγκερ), Netflix (Τεντ Σαράντος), Warner Bros (Ντέιβιντ Ζάσλαβ) και NBCUniversal (Ντόνα Λάνγκλεϊ) βρίσκονται όλα γύρω από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης που ειδικεύονται στον τομέα της ψυχαγωγίας.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης που ασχολούνται με τον τομέα, η επίτευξη συμβιβασμού με τους σεναριογράφους της βιομηχανίας θα άνοιγε τον δρόμο για τον τερματισμό και της απεργίας των ηθοποιών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ρωσία: Έμμεσες απειλές του Κρεμλίνου στην Ευρώπη
Επικαιρότητα |

«Κίνδυνος» για την ασφάλεια της ΕΕ οι δηλώσεις Μακρόν και Βρετανού ΥΠΕΞ, προειδοποιεί το Κρεμλίνο

Τα βρετανικά όπλα που «μπορούν να πλήξουν στόχους εντός της Ρωσίας» και η «αποστολή δυτικών ενόπλων δυνάμεων στο ουκρανικό έδαφος» – Δεν εξετάζουμε τέτοιο ενδεχόμενο, λέει η Δύση