Τις προτάσεις τους για τις νέες συμβάσεις με τους σεναριογράφους της κινηματογραφικής βιομηχανίας,  δημοσιοποίησαν τα στούντιο του Χόλιγουντ, σε μια προσπάθεια να τερματίσουν την πολύμηνη απεργία που έχει σταματήσει την παραγωγή και καθυστερεί τις νέες κυκλοφορίες στη βιομηχανία του θεάματος.

Όπως γράφει το Bloonerg, τα στούντιο πρότειναν αύξηση του μισθού για τους συγγραφείς, προστασία από τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης και αποστολή τριμηνιαίων εκθέσεων στο σωματείο συγγραφέων που αποκαλύπτουν την τηλεθέαση για τις σειρές.

Οι απεργοσπάστες του Χόλιγουντ – Πώς γίνονται τα γυρίσματα

Εντατικές διαπραγματεύσεις

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι μεγάλων εταιρειών μέσων ενημέρωσης έχουν εμπλακεί περισσότερο στις διαπραγματεύσεις τις τελευταίες εβδομάδες, ελπίζοντας να τερματίσουν τη διαμάχη που κράτησε όλο το καλοκαίρι. Μια ομάδα CEOs, μεταξύ των οποίων ο Bob Iger της Walt Disney Co., ο Ted Sarandos της Netflix Inc. και ο David Zaslav της Warner Bros Discovery Inc. συναντήθηκαν με την ηγεσία του Writers Guild of America την Τρίτη.

«Προτεραιότητά μας είναι να τερματίσουμε την απεργία, ώστε τα πολύτιμα μέλη της δημιουργικής κοινότητας να επιστρέψουν σε αυτό που κάνουν καλύτερα», δήλωσε η Carol Lombardini, πρόεδρος της Alliance of Motion Picture and Television Producers, που εκπροσωπεί τα στούντιο. «Ήρθαμε στο τραπέζι με μια προσφορά που ανταποκρίνεται στις βασικές ανησυχίες  που έχουν εκφράσει οι συγγραφείς».

Η WGA και τα στούντιο συνέχισαν να συναντιούνται από τότε που τα στούντιο πρότειναν τη νέα συμφωνία νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Όμως οι δύο πλευρές δεν έχουν ακόμη επιλύσει όλες τις διαφωνίες τους. Οι συγγραφείς εξακολουθούν να πιέζουν τα στούντιο να στελεχώσουν έναν υποχρεωτικό αριθμό συγγραφέων σε κάθε εκπομπή και να τους πληρώσουν επιπλέον χρήματα με βάση τη δημοτικότητα της δουλειάς τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ρωσία: Έμμεσες απειλές του Κρεμλίνου στην Ευρώπη
Επικαιρότητα |

«Κίνδυνος» για την ασφάλεια της ΕΕ οι δηλώσεις Μακρόν και Βρετανού ΥΠΕΞ, προειδοποιεί το Κρεμλίνο

Τα βρετανικά όπλα που «μπορούν να πλήξουν στόχους εντός της Ρωσίας» και η «αποστολή δυτικών ενόπλων δυνάμεων στο ουκρανικό έδαφος» – Δεν εξετάζουμε τέτοιο ενδεχόμενο, λέει η Δύση