Τα Superyachts είναι, εκτός από μέσο αναψυχής, ένα ξεκάθαρο σύμβολο πλούτου και δύναμης. Η ιδιοκτησία ενός πολυτελούς σκάφους αποτελεί το όνειρο των περισσότερων κροίσων, οι οποίοι έχουν και τη δυνατότητα να δαπανήσουν μια ολόκληρη περιουσία για βόλτες στη θάλασσα.

Σήμερα στη διεθνή αγορά υπάρχουν θαλαμηγοί για όλα τα γούστα, με ανέσεις, που θυμίζουν ολόκληρη πολιτεία. Πισίνες, τζακούζι, γυμναστήρια, γκαράζ, ελικοδρόμια και ό,τι άλλο μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους. Γι’ αυτό και η έκθεση του Μονακό αποτελεί τον καλύτερο τόπο φιλοξενίας των καλύτερων Superyachts.

«Ούριος άνεμος» στην αγορά super yachts

Carinthia VII

Σύμφωνα με το Forbes, η βασίλισσα του σόου στο Μονακό μπορεί κάλλιστα να είναι το Carinthia VII μήκους 97,20 μέτρων που σχεδιάστηκε από τον Tim Heywood και κατασκευάστηκε από τον Lürssen το 2002. Όπως τονίζεται, το Carinthia VII θεωρείται ευρέως ως ένα από τα πρώτα αληθινά megayacht στον κόσμο.

Οι κατασκευαστές του θέλουν φέτος να επιδείξουν τα αποτελέσματα της εκτεταμένης επισκευής του σκάφους. Το έργο περιλαμβάνει επανασχεδιασμένα εξωτερικά καταστρώματα με νέους χώρους σαλονιού και καθιστικού, μια νέα πισίνα μήκους και γυμναστήριο.

«Είμαι πολύ περήφανος που μετά την κατασκευή της Carinthia VII, μπορέσαμε τώρα να συμμετάσχουμε στη νέα της μίσθωση με μια εκτεταμένη ανακαίνιση», λέει ο Διευθύνων Συνεργάτης της Lürssen, Peter Lürssen. «Παραμένει ένα πολύ ιδιαίτερο σκάφος και αποτελεί απόδειξη της σταθερότητας της γερμανικής μηχανικής».

Phoenix 2

Όταν γίνεται αναφορά σε αξιομνημόνευτα Superyachts, το Phoenix 2 θα ξεχωρίζει πάντα απλώς και μόνο επειδή έχει μήκος σχεδόν 90 μέτρα.

Σχεδιασμένη από την Winch Design και κατασκευασμένη από τη Lürssen το 2010, είναι επίσης γνωστή για τους ογκώδεις εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους με πολλά καταστρώματα για χαλάρωση ή διασκέδαση.

Το σκάφος διαθέτει: σαλόνι ομορφιάς, κινηματογράφο, σπα, ασανσέρ, beach club και γυμναστήριο, ενώ έχει όλα όσα θα περίμενε κανείς από ένα Superyacht αυτού του διαμετρήματος. Το Phoenix 2 βρίσκεται επί του παρόντος προς πώληση. Και ω ναι, μπορεί να γίνει δικό σας για… μόλις 130 εκατομμύρια δολάρια.

Savannah

Με το χαρακτηριστικό τόξο, τις καθαρές γραμμές και το κομψό προφίλ της, το Savannah μήκους 83 μέτρων τραβάει όλα τα βλέμματα. Ναυπηγήθηκε το 2015 και αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά πλεούμενα στον κόσμο.

Με μοντέρνο design και υπέροχα έπιπλα, το ιδιαίτερα εντυπωσιακό superyacht διαθέτει τέσσερις ορόφους, έξι υπερλούξ καμπίνες καθώς και μια master σουίτα, ελικοδρόμιο, ασανσέρ αλλά και σαλόνι που περιβάλλεται απο τζαμαρία και βρίσκεται κάτω απο το νερό. Περιλαμβάνει επίσης 30άρα πισίνα, beach club, γυμναστήριο, σπα, χαμάμ και χώρο για μασάζ.

Leona

Με τη χαρακτηριστική ερυθρόλευκη εξωτερική του σχεδίαση, το Leona μήκους σχεδόν 80 μέτρων, κατασκευάστηκε στην Τουρκία από την Unique Yacht Design.

Το κατάστρωμα του ιδιοκτήτη έχει τη μεγαλύτερη αλλαγή, παρέχοντας μια ανακτορική σουίτα. Ακόμη, ένα ιδιωτικό σαλόνι βρίσκεται στο μπροστινό κατάστρωμα με πρόσβαση στην εξωτερική πισίνα. Ο Emrecan Özgün, ιδρυτής της Unique Yacht Design, βρίσκει αυτό το μέρος ιδιαίτερα σέξι και κομψό και το περιγράφει ως εξής: «Όσον αφορά τις εξωτερικές γραμμές μου αρέσει πολύ το μπροστινό κατάστρωμα γιατί θυμίζει πραγματική σφαίρα όταν το βλέπει κανείς από ψηλά».

Kenshō

Το μήκους 75 μέτρων και βραβευμένο σκάφος Kenshō κατασκευάστηκε από την Admiral Yachts της Italian Sea Group για να «μεγιστοποιήσει» τη ζωή στο νερό. Και το κάνει αυτό χρησιμοποιώντας ασυμμετρία, ενσωματωμένη σε εξωτερικούς χώρους διαβίωσης και χώρους σε απροσδόκητα μέρη.

Οι εσωτερικοί χώροι του Kenshō, που συνδέονται με έναν κεντρικό ανελκυστήρα και διαθέτουν σκάλα, έχουν σχεδιαστεί για να φαίνονται ακόμα πιο ευρύχωροι με μεγάλα ύψη οροφής, μεγάλα παράθυρα και εξαιρετικά φαρδιά μονοπάτια που συνδέουν τους διαφορετικούς χώρους διαβίωσης.

Το κατάστρωμα διαθέτει μια πισίνα με γυάλινη πρόσοψη, στο επίπεδο της θάλασσας και άφθονο χώρο. Το κατάστρωμα ηλιοθεραπείας προσφέρει τζακούζι με γυάλινη πρόσοψη και νησιώτικο μπαρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή