Οι τιμές χονδρικής των αγροτικών προϊόντων στην Κίνα μειώθηκαν στη διάρκεια της εβδομάδας 8-14 Σεπτεμβρίου, όπως δείχνουν τα στοιχεία από το υπουργείο Γεωργίας και Αγροτικών Ζητημάτων.

Κατά την ίδια περίοδο, ο δείκτης τιμών χονδρικής των αγροτικών προϊόντων καταγράφηκε στις 121,26 μονάδες μειωμένος κατά 0,76 ποσοστιαία μονάδα από την προηγούμενη εβδομάδα, με ετήσια μείωση 9,48 ποσοστιαίων μονάδων σύμφωνα με τα στοιχεία του ίδιου υπουργείου.

Η μέση τιμή χονδρικής του χοιρινού κρέατος που έχει μεγάλη κατανάλωση στην Κίνα, κατέγραψε ετήσια μείωση 0,8% στα 22,41 γιουάν (2,88 ευρώ) ανά κιλό, με ετήσια μείωση 26%.

Ανησυχία για τον πληθωρισμό του… κρέατος: Τι αποκαλύπτει η τιμή του μπέικον

Η Κίνα κυριότερη χώρα εξαγωγής χοιρινού της ΕΕ

Πρόσφατα η Κίνα είχε ανακοινώσει πως θέλει να είναι σχεδόν πλήρως αυτάρκης στην παραγωγή χοιρινού κρέατος, γεγονός που σημαίνει ότι θα συνεχίσει να εισάγει μεγάλες ποσότητες σιτηρών και σόγιας, ώστε να είναι σε θέση να ταΐσει αλλά και να αυξήσει τον αριθμό των χοίρων της. Οι στόχοι αυτάρκειας που ανακοίνωσε η κινεζική κυβέρνηση αποτελούν μέρος μιας σειράς μέτρων για τη διασφάλιση σταθερών προμηθειών και τιμών κρέατος.

Έτσι οι εισαγωγές ζωοτροφών αναμένεται να παραμείνουν υψηλές για το άμεσο μέλλον, καθώς η Κίνα αρχίζει να δίνει προτεραιότητα στην εγχώρια παραγωγή κρέατος. Η χώρα, η οποία καταναλώνει το μισό χοιρινό κρέας στον κόσμο, στοχεύει στο να παράγει η ίδια το 95% της ποσότητας που καταναλώνει η εγχώρια αγορά, μέχρι το 2025.

Υπενθυμίζεται ότι η επιδημία αφρικανικής πανώλης των χοίρων, πριν τέσσερα περίπου χρόνια, μείωσε, κατά 50%, τον αριθμό των ζώων της Κίνας και προκάλεσε αύξηση στις εισαγωγές κρέατος και τιμές ρεκόρ χοιρινού κρέατος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO