Σε κλίμα αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του κορυφαίου επιχειρηματικού γεγονότος των Σερρών, της επιχειρηματικής έκθεσης SEREXPO, με εκατοντάδες συμμετέχουσες επιχειρήσεις.

Κατά τα εγκαίνια και τη συνεδρίαση της διευρυμένης διοικητικής επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, κ. Ιωάννης Μασούτης, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Σερρών, κ. Αθανάσιο Μαλλιαρά, για την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει στην έκθεση, επεσήμανε την άριστη πρακτική του Επιμελητηρίου για την αξιοποίηση ενός χώρου, ο οποίος μετά από αγώνα αποδόθηκε στην κοινωνία και την επιχειρηματικότητα.

«Εντυπωσιάστηκα με το μέγεθος της έκθεσης, τους εκθέτες και την οργάνωση. Πρέπει να αξιοποιηθούν τα υφιστάμενα κτήρια και οι υποδομές σε όλες τις πόλεις. Συνδυάζονται όλες οι επιχειρηματικές δραστηριότητες, το εμπόριο και η διασκέδαση» πρόσθεσε και δήλωσε: «Συζητάμε όλα τα θέματα που απασχολούν τον τόπο και θα μεταφέρουμε στην κυβέρνηση τα ζητήματα προς επίλυση».

Υπόμνημα ΚΕΕΕ προς τον Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς 

Συνεργασία με τα επιμελητήρια

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Μάξιμος Σενετάκης, στο χαιρετισμό του, υπογράμμισε: «Αποτελεί ισχυρή βούληση του υπουργείου Ανάπτυξης μια δυναμική συνεργασία με τα Επιμελητήρια. Τα μέτρα για την ακρίβεια, την ενίσχυση των πολιτών και την αντιμετώπιση καταστροφών περνούν μέσα από τα Επιμελητήρια και αναζητούμε τις προτάσεις των Επιμελητήριων» .

«Για άλλη μια χρονιά υλοποιούμε όλοι μαζί το όραμα του Χρήστου Μέγκλα με την SEREXPO. Τα Επιμελητήρια δίνουν συμβουλές στους πολιτικούς και αποτελούν ένα ισχυρό κοινωνικό πρόσωπο. Η επενδυτική βαθμίδα θα τονώσει την επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια» ανέφερε από το βήμα της διευρυμένη διοικητικής, ο βουλευτής του νομού Σερρών, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου.

«Είναι τιμή μας που έχουμε τον πρόεδρο της ΚΕΕΕ, κ. Γιάννη Μασούτη, και τη διευρυμένη διοικητική στις Σέρρες» δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, κ. Αθανάσιος Μαλλιαράς ενώ μιλώντας για το επιχειρηματικό κέντρο είπε ότι στόχος είναι η ανακαίνιση όλων των υποδομών, ώστε να φιλοξενούν την επιχειρηματική κοινότητα των Βαλκανίων. Την ανοιχτή συνεδρίαση διεύθυνε ο γενικός γραμματέας της ΚΕΕΕ, κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, ο οποίος δήλωσε ότι η ΚΕΕΕ είναι δίπλα στις επιχειρήσεις του Επιμελητηρίου Σερρών.

Στήριξη της επιχειρηματικότητας

«Τα Επιμελητήρια συνεχίζουν να στηρίζουν την επιχειρηματικότητα. Αλλάζουν την παροχή υπηρεσιών την τελευταία 20ετια. Η ΚΕΕΕ με συναντήσεις με αρμόδιους υπουργούς πετυχαίνει πολλά ζητήματα που απασχολούν το επιχειρείν» δήλωσε ο Α’ αντιπρόεδρος, κ. Ιορδάνης Τσώτσος και συμπλήρωσε ότι τα 250 στρέμματα που κατάφερε να αξιοποιήσει το επιμελητήριο Σερρών είναι παράδειγμα για κάθε πόλη σε κάθε νομό. «Ανοίγει πόρτα και για άλλες περιοχές. Πρέπει να ανοίξει η πολιτεία τα αυτιά της και να παραχωρήσει τους χώρους στην επιχειρηματική κοινότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Χρειάζονται κοινές πολιτικές στις υποδομές και στην ανάπτυξη από τα Επιμελητήρια» τόνισε ο υπεύθυνος Εξωστρέφειας & Διεθνών Σχέσεων, κ. Στέφανος Γεωργιάδης και αναφέρθηκε στη δράση και το φεστιβάλ γαστρονομίας της Δράμας που είναι αφιερωμένο στους πληγέντες της Θεσσαλίας και του Έβρου. Μέρος από τα έσοδα θα διατεθούν σε αυτές τις περιοχές.

«Τα όσα βιώνουμε στην Θεσσαλία είναι δύσκολα. Σε αυτή τη συγκυρία, το μόνο αισιόδοξο είναι ότι υπάρχει αλληλεγγύη από τον επιχειρηματικό κόσμο. Πέρασε η μπόρα αλλά οι πληγές τώρα φαίνονται στις επιχειρήσεις μας. Θα το παλέψουμε και θα το καταφέρουμε» δήλωσε ο οικονομικός επόπτης της ΚΕΕΕ, κ. Βασίλης Γιαγιάκος.

«Δύσκολη εποχή για εκθέσεις αλλά η SEREXPO απευθύνεται στην κοινωνία, σιγουρά βοηθάει την επιχειρηματικότητα και αποτελεί παράδειγμα για τα υπόλοιπα Επιμελητήρια» ανέφερε από την πλευρά του, ο υπεύθυνος ΓΕΜΗ & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων, κ. Εμμανουήλ Αλιφιεράκης.

«Εντάσσουμε αμιγώς γυναικείες ομάδες επιχειρηματιών που καταφέρνουν να αποσπάσουν βραβεία» δήλωσε η πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου. «Ευχαριστούμε όλα τα επιμελητήρια της χωράς για την ανταπόκριση στην έκκληση για εμφιαλωμένο νερό και βασικά ήδη ανάγκης» δήλωσε πρόεδρος του επιμελητηρίου Μαγνησίας, κ. Τέλης Μπασδάνης. «Ελπίζουμε να είναι το ελάχιστο δυνατό πλήγμα και να είναι μικρός ο αριθμός των επιχειρήσεων που χάθηκαν στη Θεσσαλία» ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, κ. Μάρκος Δέμπας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις