Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές της Ασίας, εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό από όλη την περιοχή αυτή την εβδομάδα.

Οι δείκτες

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 υποχώρησε 0,29%, ενώ ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 0,66% και ο Topix ενισχύθηκε κατά 0,45%, ανακάμπτοντας από τις απώλειες την περασμένη εβδομάδα.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 0,28% και ο Kosdaq έκλεισε 1,34% χαμηλότερα, διευρύνοντας τις απώλειες από την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 0,65%, με τις αγορές της ηπειρωτικής Κίνας να κλείνουν επίσης σε αρνητικό έδαφος. Ο δείκτης αναφοράς CSI 300 υποχώρησε 0,33%.

Περιμένοντας τον πληθωρισμό

Η Σιγκαπούρη και η Αυστραλία αναμένεται να ανακοινώσουν στοιχεία για τον πληθωρισμό τον Αύγουστο αυτή την εβδομάδα, ενώ η Ιαπωνία θα δημοσιεύσει στοιχεία για τον πληθωρισμό για την περιοχή του Τόκιο. Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της πρωτεύουσας θεωρούνται ως κύριος δείκτης των τάσεων σε εθνικό επίπεδο.

Στον «αέρα» η Evergrande

Εν τω μεταξύ, ο Όμιλος Evergrande ανέφερε ότι το σχέδιό του για αναδιάρθρωση και ρύθμιση των χρεών του δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί, προκαλώντας σοβαρές αναταράξεις στις αγορές της Κίνας. Επίσης, η Evergrande ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι σε θέση να εκδώσει νέο χρέος λόγω της συνεχιζόμενης κυβερνητικής έρευνας στη μονάδα του Ομίλου Hengda Real Estate.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές