Σε υψηλό σχεδόν ενός έτους εκτινάσσονται τα πτωτικά στοιχήματα των hedge funds για το ευρώ, καθώς οι αγορές στοιχηματίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει ολοκληρώσει τν κύκλο αύξησης των επιτοκίων.

Σύμφωνα με στοιχεία της Commodity Futures Trading Commission, τα οποία παραθέτει το Bloomberg, οι επενδυτές με μόχλευση αύξησαν τις καθαρές αρνητικές θέσεις στο κοινό νόμισμα σε 23.306 συμβόλαια κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 19 Σεπτεμβρίου, τα περισσότερα από τις 11 του περασμένου Οκτωβρίου. Οι μακροπρόθεσμοι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων διέκοψαν επίσης τα ανοδικά στοιχήματα στο νόμισμα για έκτη εβδομάδα.

Πώς θα κινηθούν τα ισχυρότερα νομίσματα – Τι προβλέπει η UBS

«Η Ευρώπη παλεύει με την αναιμική ανάπτυξη και τον επίμονο πληθωρισμό, ενώ οι ΗΠΑ απολαμβάνουν ανάπτυξη πάνω από την τάση, η οποία υποστηρίζεται από την ισχυρή κατανάλωση», δήλωσε ο Ashvin Murthy, επικεφαλής επενδύσεων στο hedge fund AVM Capital Pte στη Σιγκαπούρη. «Αυτή η περίοδος υποστηρίζει το αμερικανικό δολάριο και αναμένουμε ότι το ευρώ θα παραμείνει υπό πίεση για τους επόμενους έξι μήνες».

Συνεχίζεται η πτώση

Το ευρώ υποχωρεί για 10 συνεχόμενες εβδομάδες, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη περίοδο απωλειών από την κυκλοφορία του πριν από περισσότερες από δύο δεκαετίες, καθώς η παραπαίουσα οικονομική ανάπτυξη πλήττει τη ζήτηση για το νόμισμα. Η εκτόνωση των πληθωριστικών πιέσεων και οι αυξανόμενοι φόβοι για ύφεση έχουν ωθήσει τους επενδυτές να στοιχηματίσουν στο ενδεχόμενο η ΕΚΤ να μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης τον προσεχή Ιούλιο, ενισχύοντας το πτωτικό κλίμα έναντι του ευρώ.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης που θα ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα ενδέχεται να προσφέρουν έναν νέο καταλύτη για τους επενδυτές αναφορικά με τις κινήσεις τους απέναντι στο κοινό νόμισμα, το οποίο έχει υποχωρήσει περισσότερο από 2% έναντι του δολαρίου αυτό το τρίμηνο.

Η Capital Economics βλέπει τους κινδύνους να επιστρέψει το ευρώ στην ισοτιμία 1 προς 1 έναντι του δολαρίου μέχρι το τέλος του έτους, ενώ η RBC Capital Markets προβλέπει ότι το νόμισμα θα δοκιμάσει το επίπεδο των 1,02 δολαρίων έως το δεύτερο τρίμηνο του 2024, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές