Την προτίμησή της στο ευρώ έναντι του δολαρίου, εκφράζει μέσω έκθεσής της η UBS.

O ελβετικός κολοσσός διατηρεί τις επιφυλάξεις του για την επιτοκιακή πολιτική της Fed και αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που δεν το «προτιμά» τη δεδομένη στιγμή με τις συγκεκριμένες μακροοικονομικές συγκυρίες.

Τουρκία: Σε ιστορικό χαμηλό η λίρα μετά τη θεαματική αύξηση των επιτοκίων

Ο ρόλος των κεντρικών τραπεζών στις ισοτιμίες

Οι αγορές αναμένουν τα μακροοικονομικά δεδομένα της επόμενης εβδομάδας για επιβεβαίωση —ή όχι— υψηλότερων επιτοκίων προς το τέλος του έτους. Το μήνυμα από τις κεντρικές τράπεζες είναι σαφές: τα επιτόκια χρειάζονται να αυξηθούν περαιτέρω το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Αυτό αντανακλάται στις προσδοκίες υψηλότερων επιτοκίων, οι οποίες έχουν διαμορφώσει σε μεγάλο βαθμό τις αγορές συναλλάγματος το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με την UBS, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Τράπεζα της Αγγλίας πρέπει να κάνουν περισσότερα σε σύγκριση με την Federal Reserve, η οποία έχει αρχίσει να προσαρμόζει το επιτόκιο πολιτικής της, οδηγώντας σε μεγαλύτερη αδυναμία του δολαρίου έναντι του ευρώ και της στερλίνας.

Επιπλέον, η κακή απόδοση του γεν το οποίο δεν προτιμάται από την UBS, οφείλεται κυρίως στην χαλαρή νομισματική πολιτική της Τράπεζας της Ιαπωνίας, όπου οι προσδοκίες  για σύσφιγξη είναι σχεδόν ανύπαρκτες.

Πληθωρισμός και λοιπά μάκρο

Ο πληθωρισμός αναμένεται να «δει» περαιτέρω πτώση παγκοσμίως ενώ η οικονομική ανάπτυξη παραμένει ασθενής. Ανακοινώσεις δεδομένων την Παρασκευή και την επόμενη εβδομάδα, όπως τα flash PMI παγκοσμίως, ο PCE (δείκτης δαπανών) των ΗΠΑ, οι μετρήσεις ΔΤΚ για τον Καναδά, την Ευρώπη και την Ιαπωνία, θα αποτελέσουν κρίσιμους παράγοντες για το που κατευθύνεται η οικονομία. Αλλά είναι πολύ νωρίς σε μακροοικονομικό επίπεδο, ώστε να αλλάξουν οι προσδοκίες για τα επιτόκια ουσιαστικά την επόμενη εβδομάδα.

Οι επιμέρους συστάσεις της UBS

H ελβετική τράπεζα εκτιμά ότι η ισοτιμία ευρώ δολαρίου θα δοκιμάσει τα υψηλά του Απριλίου γύρω από το εύρος του 1,10, ενώ η ισοτιμία ευρώ ελβετικού φράγκου θα κινηθεί περίπου στο 0,99.
Επιπλέον, συστήνει ως μια καλή επιλογή την ισοτιμία στερλίνας δολαρίου στα επίπεδα του 1,24 ή και πιο κάτω.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές