Σε μια κατ’ αρχήν συμφωνία κατέληξαν οι συνομιλίες μεταξύ του Writers Guild of America και της Συμμαχίας Παραγωγών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης, βάζοντας τέλος στη συνεχιζόμενη απεργία των συγγραφέων.

«Αυτό που κερδίσαμε σε αυτή τη συμφωνία –κυρίως όλα όσα κερδίσαμε από τις 2 Μαΐου– οφείλεται στην προθυμία αυτού του μέλους να ασκήσει τη δύναμή του, να δείξει την αλληλεγγύη του, να περπατήσει δίπλα-δίπλα, να αντέξει τον πόνο και την αβεβαιότητα των τελευταίων 146 ημερών», έγραψε η επιτροπή διαπραγματεύσεων της WGA σε επιστολή προς τα μέλη της. «Είναι η μόχλευση που δημιουργήθηκε από την απεργία σας, σε συνεννόηση με την εξαιρετική υποστήριξη των συνδικαλιστικών μας αδερφών, που τελικά έφερε τις εταιρείες πίσω στο τραπέζι για να κάνουν μια συμφωνία».

Οι γραφείς του Χόλιγουντ ξεκίνησαν μια στάση εργασίας στις αρχές Μαΐου, καθώς οι διαπραγματεύσεις με τα στούντιο  κατέρρευσαν.  Οι συγγραφείς της τηλεόρασης και του κινηματογράφου αναζήτησαν προστασία έναντι της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης, εκτός από τις αυξήσεις στην αποζημίωση για το περιεχόμενο ροής.

Τα επόμενα βήματα

Η WGA δεν αποκάλυψε ποιες διατάξεις εντάχθηκαν τελικά στο προκαταρκτικό σχέδιο της συμφωνίας, αλλά είπε στα μέλη του συνδικάτου ότι «αυτή η συμφωνία είναι εξαιρετική – με σημαντικά κέρδη και προστασίες για τους συγγραφείς σε κάθε τομέα».

Μόλις η WGA και η AMPTP συμφωνήσουν στο τελικό κείμενο, η διαπραγματευτική επιτροπή θα ψηφίσει εάν θα προτείνει τη συμφωνία και θα την αποστείλει στο Συμβούλιο της WGAW και στο Συμβούλιο της WGAE για έγκριση. Στη συνέχεια, τα συμβούλια θα ψηφίσουν εάν θα επιτρέψουν την ψηφοφορία για την επικύρωση της σύμβασης από τα μέλη.

Οι καλλιτέχνες του Χόλιγουντ επιδιώκουν να βελτιώσουν τους μισθούς, τις συνθήκες εργασίας και τα επιδόματα υγείας και συντάξεων, καθώς και να δημιουργήσουν προστατευτικά κιγκλιδώματα για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης σε μελλοντικές τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές. Επιπλέον, το σωματείο επιδιώκει περισσότερη διαφάνεια από τις υπηρεσίες ροής σχετικά με την τηλεθέαση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή