Η «φλέβα χρυσού» του Σκλαβενίτη στην Κρήτη

·      Ικανοποιημένοι θα πρέπει να αισθάνονται στα υψηλά κλιμάκια του Σκλαβενίτη με την εξαγορά της Χαλκιαδάκης πριν από περίπου 10 χρόνια.

·      Μια κίνηση που σηματοδότησε την απόβαση του Αθηναίου λιανέμπορου στην αγορά της Κρήτης.

·      Όπως διαβάζουμε στις οικονομικές καταστάσεις, η θυγατρική του ομίλου αποφάσισε να διανείμει μέρισμα 9,1 εκατ. ευρώ για τα κέρδη της χρήσης του 2021.

·      Οι πολύ καλές επιδόσεις φαίνεται πως επιτρέπουν στην οικογένεια Σκλαβενίτη να μοιράσει χρήμα…

·      Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 8,5%, φθάνοντας στα 195 εκατ. ευρώ τα κέρδη μετά φόρων διατηρήθηκαν στα υψηλά επίπεδα των 9,7 εκατ. ευρώ.

·      Θυμίζουμε πως και ο μητρικός όμιλος ετοιμάζεται για πρώτη φορά μετά την απόκτηση του Μαρινόπουλου να μοιράσει παχυλό μέρισμα ύψους 18 εκατ. ευρώ!

————–

Οι «πράσινες τσόχες» σε Ρίο και Λουτράκι

·      Στο επίκεντρο της δημοσιότητας βρίσκονται τα τελευταία 24ώρα τα καζίνο σε Ρίο και Λουτράκι.

·      Λογικό μετά την απόφαση της ΕΕΕΠ για οριστική ανάκληση και πρόστιμο 200.000 για το καζίνο στο Ρίο και 2μηνη αναστολή λειτουργίας το καζίνο του Λουτρακίου για ανεξόφλητα χρέη προς το Δημόσιο.

·      Το ερώτημα ωστόσο που απασχολεί την πιάτσα είναι τι μέλλει γενέσθαι. Ποια θα είναι η επόμενη μέρα με άλλα λόγια.

·      Στην περίπτωση του Ρίο, πληροφορίες της αγοράς λένε πως η ΕΕΕΠ θα ξεκινήσει διαγωνισμό για την παραχώρηση νέας άδειας σε νέο επενδυτή.

·      Δεν αποκλείεται ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες να ζητήσει την θεσμοθέτηση της δυνατότητας προσωρινής άδειας λόγω της χρονοβόρας διαδικασίας.

·      Όσον αφορά στο Λουτράκι, θα παραμείνει ανοιχτό έως ότου εκδικαστεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η διοίκησή του.

————–

Το ελληνικό γιαούρτι αναζητά… ταυτότητα

·      Για την ανάγκη να κατοχυρωθεί το «ελληνικό γιαούρτι» ως ονομασία προέλευσης μιλούν οι Έλληνες παραγωγοί.

·      Πρόκειται, όπως λένε πηγές του κλάδου, για μια κίνηση που θα βοηθήσει τα… μάλα τις βιομηχανίες που παράγουν το προϊόν στην Ελλάδα.  

·      Τονίζουν μάλιστα πως δεν χρειάζεται, να το κατοχυρώσουμε ως ΠΟΠ ή ΠΓΕ αλλά να πετύχουμε την κατοχύρωση της «ονομασίας προέλευσης».

·      Μόνο έτσι, σημειώνουν, θα μπορέσουμε ως χώρα να μεγιστοποιήσουμε το όφελος από την επιτυχία που καταγράφει στη διεθνή αγορά.

·      Αυτή τη στιγμή οι ξένοι καταναλωτές θεωρούν πως πρόκειται για μια συνταγή και όχι

·      ότι προέρχεται από την χώρα μας.

·      Το θέμα αναμένεται να τεθεί υπόψη του υπουργού Ανάπτυξης, ο οποίος είναι και ο πλέον αρμόδιος να κινήσει τις διαδικασίες αναγνώρισης.

·       Είναι σίγουρο πάντως πως η πρωτοβουλία θα συναντήσει έντονες αντιδράσεις ακόμη και από ελληνικές εταιρείες που σήμερα παράγουν το προϊόν εκτός συνόρων.

·      Όπως για παράδειγμα η ΦΑΓΕ της οικογένειας Φιλίππου που ετοιμάζει mega εργοστάσιο στο Λουξεμβούργο…

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino