Διαφορετική στάση κρατούν δύο μεγάλες γαλλικές εταιρείες λιανεμπορίου καυσίμων αναφορικά με το αίτημα της κυβέρνησης να πωλούν τη βενζίνη και το ντίζελ σε τιμή κόστους στην αντλία.

Βενζίνη: Ανησυχητική πρόβλεψη για τιμή 2,20 ευρώ ανά λίτρο

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ E-Leclerc ανακοίνωσε ότι θα πωλεί καύσιμα στην τιμή κόστους επτά ημέρες την εβδομάδα από το τέλος του μήνα, ενώ ο όμιλος Systeme U δήλωσε ότι θα πωλεί στην τιμή κόστους μόνο κατά τη διάρκεια ορισμένων Σαββατοκύριακων.

Η έκκληση του Ελυζέ

Για να βοηθήσει τους πολίτες να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό, η γαλλική κυβέρνηση εξέτασε αρχικά την άρση της απαγόρευσης πώλησης καυσίμων με ζημία, αλλά αναθεώρησε το σχέδιό της λόγω της αντίθεσης των διανομέων.

Η έκκλησή της για πώληση καυσίμων σε τιμή κόστους θα αποτελέσει το αντικείμενο συνομιλιών με τις εταιρείες καυσίμων, αργότερα την Τρίτη.

Η πώληση καυσίμων σε τιμή κόστους μπορεί να είναι μόνο προσωρινή, δήλωσε ο Dominique Schelcher, επικεφαλής της Systeme U, σημειώνοντας ότι η επόμενη προωθητική ενέργεια της εταιρείας του για καύσιμα σε τιμή κόστους θα λάβει χώρα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου. Η παρέμβαση αυτή όμως «δεν μπορεί να είναι μόνιμη», δήλωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό BFM.

«Απαντάμε θετικά στο κάλεσμα του Προέδρου»

Ο Michel-Edouard Leclerc, πρόεδρος της ομώνυμης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, ανέφερε σε ένα tweet ότι τα καύσιμα και στα 750 καταστήματά της θα πωλούνται στο κόστος από τις 29 Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας ότι ο όμιλός του δίνει «θετική απάντηση στο κάλεσμα του Προέδρου».

Πρόσθεσε ότι η τιμή θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις συνθήκες εφοδιασμού και τις αποφάσεις των πετρελαϊκών εταιρειών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή