Στόχος διαδοχικών κλοπών, ληστειών και βίαιων επιθέσεων έχει γίνει η αλυσίδα εκπτωτικών καταστημάτων Target, η οποία είναι η 7η μεγαλύτερη του κλάδου στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να αποφασίσει να κλείσει εννέα καταστήματα σε μεγάλες πόλεις σε όλη τη χώρα.

Η εταιρεία θα κλείσει ένα κατάστημα στη γειτονιά Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, δύο καταστήματα στο Σιάτλ, τρία καταστήματα στην περιοχή Σαν Φρανσίσκο-Όκλαντ και άλλα τρία στο Πόρτλαντ του Όρεγκον. Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ ανακοίνωσε ότι θα κλείσει οριστικά τα καταστήματα αυτά στις 21 Οκτωβρίου.

Βρετανία: Με «λίστα κλοπιμαίων» εισβάλλουν οι κλέφτες στα σούπερ μάρκετ

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε αυτά τα καταστήματα επειδή η κλοπή και το οργανωμένο έγκλημα λιανικής απειλούν την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και των πελατών μας και συμβάλλουν σε μη βιώσιμες επιχειρηματικές επιδόσεις», ανακοίνωσε η Target σε δελτίο τύπου της.

«Γνωρίζουμε ότι τα καταστήματά μας διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στις κοινότητές που λειτουργούν, αλλά μπορούμε να έχουμε επιτυχία μόνο εάν το περιβάλλον εργασίας και αγορών είναι ασφαλές για όλους».

Η Target, η οποία έχει σχεδόν 2.000 καταστήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει μιλήσει ανοιχτά για το οργανωμένο έγκλημα λιανικής στα καταστήματά της. Εκπρόσωπός της δήλωσε ότι η κλοπή έχει οδηγήσει σε υψηλότερα επίπεδα συρρίκνωσης, ένας βιομηχανικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις απώλειες από αγαθά που υπέστησαν ζημιά, λανθασμένη τοποθέτηση ή κλοπή.

Με την ανακοίνωσή της την Τρίτη, η Target ξεχωρίζει επίσης στην απόφασή της να κλείσει λουκέτο καταστημάτων και να αποδώσει σαφώς αυτή της την απόφαση στο έγκλημα λιανικής.

Μεγάλη μείωση κερδοφορίας

Όταν η εταιρεία ανέφερε τα οικονομικά κέρδη του δεύτερου τριμήνου στα μέσα Μαΐου, ο διευθύνων σύμβουλος Brian Cornell είπε ότι το οργανωμένο έγκλημα λιανικής είχε εκτοξευθεί στα καταστήματά της. Πρόσθεσε ότι η συνολική συρρίκνωση αναμένεται να μειώσει την κερδοφορία της Target για ολόκληρο το έτος κατά περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με την περσινή περίοδο.

Όταν ρωτήθηκε εάν η εταιρεία σχεδιάζει να κλείσει καταστήματα λόγω της αυξανόμενης συρρίκνωσης, ο Cornell τόνισε την απροθυμία του Target να κλείσει σημεία λιανικής πώλησης.

«Δεν θέλουμε να κλείσουμε καταστήματα. Γνωρίζουμε πόσο σημαντικά είναι τα καταστήματά μας. Δημιουργούν τοπικές θέσεις εργασίας, δημιουργούν φόρους, είναι πολύ σημαντικοί για αυτούς τους ντόπιους αγοραστές και διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο σε κοινότητες σε ολόκληρη τη χώρα», πρόσθεσε ο Cornell τον Μάιο.

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να κρατήσουμε τις πόρτες μας ανοιχτές», πρόσθεσε. «Ταυτόχρονα, θα παρακολουθούμε στενά την ασφάλεια των υπαλλήλων μας και των επισκεπτών μας, καθώς και τον οικονομικό αντίκτυπο στην επιχείρησή μας, καθώς καθορίζουμε τη σωστή πορεία προς τα εμπρός στην Target».

Τα σχόλια του στελέχους λιανικής οδήγησαν και άλλες εταιρείες να μιλήσουν επίσης για το πρόβλημα και να υποστηρίξουν τη νομοθετική μεταρρύθμιση. Μετά την ψήφιση του Inform Act, ο οποίος απαιτεί από τις online ηλεκτρονικές αγορές να αποκαλύπτουν την ταυτότητα ορισμένων πωλητών μεγάλου όγκου για να αποτρέψουν την πώληση κλεμμένων και απομιμήσεων αγαθών, οι έμποροι λιανικής και οι εμπορικές ενώσεις πιέζουν τώρα για την ψήφιση ενός άλλου νομοσχεδίου που ονομάζεται Nόμος για την Καταπολέμηση του Οργανωμένου Εγκλήματος στο Λιανικό Εμπόριο.

Το νομοσχέδιο, το οποίο η Target είπε ότι υποστηρίζει, προτείνει αυστηρότερες ποινές για αδικήματα κλοπής και καλεί για αλλαγή του ορίου που πρέπει να πληρούν οι εισαγγελείς πριν κινηθούν ομοσπονδιακές υποθέσεις κλοπής. Θα παρέχει επίσης στους λιανοπωλητές έναν επίσημο χώρο ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ τους και με τις αρχές επιβολής του νόμου μέσω του προτεινόμενου Κέντρου Συντονισμού Οργανωμένου Εγκλήματος στο Λιανεμπόριο.

Από το 2022, τουλάχιστον εννέα πολιτείες – έξι μέχρι στιγμής φέτος – έχουν ψηφίσει παρόμοιους νόμους για την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων για αδικήματα του οργανωμένου λιανικού εγκλήματος.

Το κλείσιμο καταστημάτων, ή η απειλή του κλεισίματός τους, ήταν ένας σημαντικός παράγοντας για τους λιανοπωλητές που προσπαθούν να πείσουν τους βουλευτές να αναλάβουν δράση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή