Έτοιμος να ξεχειλίσει είναι ο Σπερχειός ποταμός, σημαίνοντας συναγερμό στις τοπικές Αρχές της Λαμίας, Δήμο και Περιφέρεια, που ήδη εξετάζουν το ενδεχόμενο άμεσης εκκένωσης του χωριού Κόμμα. Ως ανεξέλεγκτη περιγράφεται η κατάσταση στον Βόλο, ενώ εκκενώνονται τα χωριά Σοφιάδα Δομοκού και Πετρίλια Αργιθέας.

Αγωνία υπάρχει για τις ήδη πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία Daniel

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την κακοκαιρία Elias, για σήμερα Τετάρτη, αναμένονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Στερεά (Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα και τα βορειότερα τμήματα της Βοιωτίας), τη Θεσσαλία (κυρίως ανατολική και νότια), τις Σποράδες και την Εύβοια (κεντρική και βόρεια).

Μεγάλα προβλήματα εντοπίζονται στην πολύπαθη Βόρεια Εύβοια και στη Μαγνησία, η οποία ακόμα δεν έχει προλάβει να συνέλθει από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Λίγο πριν τις 19:00 το απόγευμα της Τετάρτης, οι κάτοικοι του Βόλου ειδοποιήθηκαν από το 112 ότι ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή, λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Τα προβλήματα έκαναν ήδη την εμφάνισή τους, καθώς πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια και ο Κραυσίδωνας έσπασε ξανά. Ενδεικτικό της ανησυχίας στην περιοχή είναι ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Ποτάμια φούσκωσαν, σπίτια πλημμύρισαν και χωριά αποκλείστηκαν στην Εύβοια με τις εικόνες από τη Λίμνη Ευβοίας, όπου ο όγκος της λάσπης που έχει κατέβει από τα βουνά έφτασε μέχρι τη θάλασσα, να δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

Συναγερμός έχει σημάνει σε περιοχές της Φθιώτιδας όπου η κακοκαιρία Elias επελαύνει με μεγάλη ένταση.

Γύρω στις 9 το βράδυ της Τετάρτης, οι κάτοικοι των χωριών Πετρίλια και Σοφιάδα έλαβαν μήνυμα του 112 για εκκένωση, «λόγω πλημμυρικών φαινομένων».

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Πετρίλια και Σοφιάδα απομακρυνθείτε προς Νέο Μοναστήρι λόγω πλημμυρικών φαινομένων» αναφέρει το μήνυμα του 112.

Εκτός ελέγχου εκτιμάται ότι βρίσκεται η κατάσταση στον Βόλο

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, νοικοκυριά στον Βόλο, τη Νέα Ιωνία, το Διμήνι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, ενώ η νύχτα γίνεται μέρα από τους κεραυνούς, όπως μπορείτε δείτε στο παρακάτω βίντεο.

Εκκενώνονται Πετρίλια και Σοφιάδα

Οι κάτοικοι σε Πετρίλια και Σοφιάδα πήραν εντολή να απομακρυνθούν προς το Νέο Μοναστήρι λόγω πλημμυρικών φαινομένων.

Αρκετές από τις οικογένειες του χωριού Κόμμα έχουν ήδη απομακρυνθεί ενώ υπάρχουν κάτοικοι που δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, που βρίσκονται σε ύψος από το έδαφος.

Εκπρόσωποι του Δήμου και της Περιφέρειας, ειδοποιούσαν το απόγευμα της Τετάρτης τους κατοίκους να βρίσκονται σε ετοιμότητα, καθώς άρχισε και πάλι η βροχόπτωση.

Καθώς βρέχει ήδη σε ολόκληρη τη Δυτική Φθιώτιδα, κανείς δεν είναι βέβαιος αν θα αντέξουν τα αναχώματα του Σπερχειού.

Από το απόγευμα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς προσπαθούν να ενισχύσουν το ανάχωμα, σε κρίσιμα σημεία, ρίχνοντας υλικό εξορύξεων που μεταφέρουν με μεγάλα φορτηγά.

Στην περιοχή βρίσκονται χωματουργικά μηχανήματα αλλά και βαν μεταφοράς προσωπικού για να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των κατοίκων όταν κριθεί ότι πρέπει να εκκενωθεί το χωριό.

Η λάσπη έφτασε στη θάλασσα στη Λίμνη Ευβοίας

Πολλά προβλήματα έχει ήδη δημιουργήσει στην Εύβοια η κακοκαιρία Elias. Ποτάμια φούσκωσαν, σπίτια πλημμύρισαν και χωριά αποκλείστηκαν.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ευρωεκλογές: Η δημοσκόπηση των δημοσκοπήσεων – Οι «κερδισμένοι» και οι «χαμένοι»
Επικαιρότητα |

Η δημοσκόπηση των δημοσκοπήσεων για τις ευρωεκλογές – Οι «κερδισμένοι» και οι «χαμένοι»

Σχεδόν τέσσερις εβδομάδες από τις ευρωεκλογές το σκηνικό δείχνει «καθαρό» ως προς το κόμμα που θα τερματίσει πρώτο όμως οι κάλπες θα μετρήσουν το ποσοστό δυσαρέσκειας των πολιτών και θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα.