Δυσαρεστημένοι από το έργο της κυβέρνησης και ειδικά από τους χειρισμούς της στις καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες που έπληξαν τη χώρα δηλώνουν οι πολίτες, που συμμετείχαν στην πρώτη πανελλαδική δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Action 24, μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα αξιολογούν, επίσης, τα μέτρα στήριξης των πληγέντων, αναδεικνύουν ξανά την ακρίβεια ως το πιο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, ενώ απαντούν εάν τους επηρεάζουν τα τελευταία γεγονότα στην απόφαση για το ποιους θα ψηφίσουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Πτώση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ – Πόσοι «βλέπουν» διάσπαση; – Πρώτη δημοσκόπηση με πρόεδρο Κασσελάκη

Η συντριπτική πλειοψηφία – ποσοστό 61,9% – δήλωσε ότι αυτή την περίοδο η χώρα βαδίζει τη λάθος κατεύθυνση και μόνο το 6,9% απάντησε «προς τη σωστή».

Αν ήταν… κόμμα, θα έβγαινε κυβέρνηση

Σταθερά πρώτη είναι η ακρίβεια, με ποσοστό 48,6%, στα προβλήματα που απάντησαν οι πολίτες ότι θεωρούν ως τα πιο σοβαρά για τη χώρα.

Η κυβέρνηση, βασική υπεύθυνη για την έκταση των καταστροφών

Στη δεύτερη θέση με 42,5% είναι η οικονομική ανάπτυξη, ενώ οι φυσικές καταστροφές και η πολιτική προστασία καταλαμβάνουν την τρίτη θέση με 22,3%.

Ακολουθούν η ανεργία με 16,5%, η κατάσταση στο ΕΣΥ με 14,6%, τα εθνικά θέματα / ελληνοτουρκικά με 11,2% και η κατάσταση στην παιδεία – τελευταία – με 10,9%.

Καθόλου ή λίγο ικανοποιημένοι δήλωσαν, σε ποσοστό 69,6%, οι πολίτες που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, από το συνολικό έργο της κυβέρνησης μέχρι σήμερα.

Στον αντίποδα, αρκετά και πολύ ικανοποιημένοι είπαν ότι είναι σε ποσοστό 29,5%.

Πολύ μεγαλύτερη είναι η δυσαρέσκεια από την αντιπολιτευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς απάντησαν «καθόλου» ικανοποιημένοι σε ποσοστό 65,1%.

Μόνο σε ποσοστό 6,8% δήλωσαν αρκετά ικανοποιημένοι και 23,4% λίγο ικανοποιημένοι.

Η κυβέρνηση, βασική υπεύθυνη για την έκταση των καταστροφών

Αξιοσημείωτο είναι το εύρυμα που αφορά στις κυβερνητικές ευθύνες για την έκταση των καταστροφών σε Θεσσαλία και Έβρο.

Η πλειοψηφία «δείχνει» ως βασική αιτία την κυβέρνηση, με ένα ποσοστό της τάξης του 34%, ενώ αμέσως μετά έρχεται το κράτος και οι παθογένειές του με 23,5%.

Τρίτη αιτία με 20,7% απαντούν πως είναι το πρωτόγνωρο μέγεθος των φυσικών φαινομένων και τέταρτη με 15% η αυτοδιοίκηση.

Ανάλογη είναι η γνώμη τους και για τα αντανακλαστικά που έδειξε η κυβέρνηση για τις καταστροφές και για τα μέτρα στήριξης των πληγέντων.

Το 47,9% δήλωσε καθόλου ικανοποιημένο, το 23,8% λίγο, το 19,4% αρκετά και μόνο το 6,1% πολύ.

Θα «τιμωρήσουν» τους υπεύθυνους στις αυτοδιοικητικές εκλογές;

Οι πολίτες ρωτήθηκαν, όπως ήταν αναμενόμενο, εάν όλα αυτά τα αρνητικά γεγονότα των τελευταίων μηνών πρόκειται να επηρεάσουν την απόφασή τους για το ποιον θα ψηφίσουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές που έρχοναι στις 8 Οκτωβρίου.

Το 56,9% απάντησε ότι θα επηρεαστεί πολύ (33,7%) και αρκετά (23,2%).

Από την άλλη πλευρά, το 41,2% δήλωσε πως δεν θα επηρεάσει ιδιαίτερα την απόφασή του η κατάσταση – καθόλου το 27,9% και λίγο το 13,3%.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
ΔΥΠΑ – Παιδικές κατασκηνώσεις: Από Μεγάλη Τετάρτη οι αιτήσεις για 70.000 voucher – Δικαιούχοι και διαδικασία
Επικαιρότητα |

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για 70.000 voucher στις παιδικές κατασκηνώσεις - Δικαιούχοι και διαδικασία

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 15 Ιουνίου έως 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως 20 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω