Νέο ιδιοκτήτη έχει πλέον η βίλα του Άλκη Δαυίδ στις Σπέτσες, η οποία εκπλειστηριάστηκε σήμερα 27 Σεπτεμβρίου έναντι του τιμήματος των 13.120.014,00 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η τιμή εκκίνησης είχε οριστεί στα 7,44 εκατομμύρια ευρώ.

Επισπεύδουσα του διαγωνισμού είναι η Λώρεν  Ρηβς (Lauren Reeves). Όπως αναφέρεται στο απόσπασμα της κατασχετήριας έκθεσης, ο πλειστηριασμός γίνεται βάσει απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (διαδικασία Εκούσιάς δικαιοδοσίας – αριθμός απογράφου 248/2022) με την οποία αναγνωρίζεται και κηρύσσεται εκτελεστή στην Ελλάδα απόφαση του Ανωτέρου Δικαστηρίου της Πολιτείας της Καλιφόρνια της.

Σημειώνεται ότι το ποσό που επεδίκασε το αμερικανικό δικαστήριο ήταν πέντε εκατ. δολάρια, πλέον των εξόδων εκτέλεσης ύψους 1.150 δολαρίων.

Η πλειστηριασμός αφορά στα εξής ακίνητα:

Α) Οικόπεδο, το οποίο βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του δήμου Σπετσών νομού Αττικής, στη θέση Παναγιά Αρμάτα η Αρμάδα, είναι άρτιο και οικοδομήσιμο και έχει επιφάνεια 1847,64 τετραγωνικά μέτρα.

Β) Οικόπεδο , το οποίο βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του δήμου Σπετσών νομού Αττικής, στη θέση Παναγιά Αρμάτα η Αρμάδα, είναι άρτιο και οικοδομήσιμο και έχει επιφάνεια 1412,90 τετραγωνικά μέτρα.

Γ) Γήπεδο εκτάσεως 1.183,51 τετραγωνικών μέτρων το οποίο βρίσκεται εκτός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του δήμου Σπετσών νομού Αττικής και Σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις δεν είναι άρτιο, ούτε οικοδομήσιμο, ή δε απόσταση του από τη θάλασσα είναι μικρότερη των 100 μέτρων. Η εν λόγω έκταση έχει συνδεθεί με τα παραπάνω αναφερθέντα οικόπεδα 1 και 2 και αποτελεί χώρο φυτεμένο με γκαζόν με διάδρομο πρόσβασης προς την ακτή.

Τα οικόπεδα 1 και 2 συνενώθηκαν σε ένα ενιαίο οικόπεδο με έκταση 3260,54 τετραγωνικά μέτρα προκειμένου να ανεγερθούν τέσσερα αυτοτελή κτίσματα και πισίνα.

Η υπόθεση

Ο πλειστηριασμός ήταν αποτέλεσμα της πολυετούς δικαστικής διαμάχης του Αλκιβιάδη Δαυίδ με την αμερικανίδα Λώρεν Ρίβς, η οποία τον κατηγόρησε για σεξουαλική παρενόχληση και  δικαιώθηκε από τα αμερικανικά δικαστήρια. Ο ίδιος ο κ. Δαυίδ αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι η Ριβς τον κατηγόρησε αδίκως και εσφαλμένα για ίδιο οικονομικό όφελος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα
Η Πορεία της Ελληνικής Κτηματαγοράς και οι Επενδυτικές Προκλήσεις στις Συναλλαγές Ακινήτων
Ακίνητα |

Η Πορεία της Ελληνικής Κτηματαγοράς και οι Επενδυτικές Προκλήσεις στις Συναλλαγές Ακινήτων

Παρά τις σύγχρονες επενδυτικές προκλήσεις (ενδεικτικά αύξηση κατασκευαστικού κόστους, αύξηση επιτοκίων, πράσινη μετάβαση), η  διατήρηση του θετικού ρυθμού ανάπτυξης καθιστά αναγκαία τη σταθερότητα του νομοθετικού και εν γένει επενδυτικού πλαισίου