Μετά τη καλοκαιρινή ραστώνη επιστρέφουν και οι πλειστηριασμοί.

Μόνο για την επόμενη εβδομάδα έχουν αναρτηθεί 1.266. Ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος είναι οι μήνες που πλειστηριάζονται ακίνητα φιλέτα αλλά και ξενοδοχειακές μονάδες αναμένεται να αλλάξουν χέρια

Η βίλα του Άλκη Δαυίδ

Ένα από τα ακίνητα που ξεχωρίζουν αυτό του Άλκη Δαυίδ στις Σπέτσες με τιμής εκκίνησης τα 7,44 εκατ €. Ο πλειστηριασμός έχει οριστεί για τις 27 Σεπτεμβρίου. Η πολυτελής βίλα του Άλκη Δαυίδ, της γνωστής οικογενείας βγαίνει σε πλειστηριασμό, ανεβάζοντας τον αριθμό των ακινήτων που πλειστηριάζονται σε τρία οικόπεδα συνολικής έκτασης 4.444 τ.μ.

Η κατοικία – μουσείο του Εμφιετζόγλου

Άλλο ένα ακίνητο που ξεχωρίζει είναι αυτό του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου του ισχυρού άνδρα του κατασκευαστικού ομίλου Μηχανική που «έπεσε» σαν τραπουλόχαρτο αφήνοντας χρέη εκατομμυρίων την προηγούμενη δεκαετία. Συγκεκριμένα στις 8 Νοεμβρίου θα χτυπήσει το σφυρί για την κατοικία – μουσείο που βρίσκεται στα Ανάβρυτα Αμαρουσίου, με επισπεύδουσα την Cepal και με τιμή εκκίνησης 6.792.000 ευρώ.

Η πολυτελής έπαυλη η οποία αποτελείται από εννέα κτιριακά συγκροτήματα βρίσκεται σε μία έκταση 60 στρεμμάτων σε ένα λόφο στο Μαρούσι, δίπλα από τα Ανάβρυτα. Σε αυτήν περιλαμβάνονται πολιτιστικά κτίρια με εκθεσιακούς χώρους, εκθετήρια έργων τέχνης και εικαστικών έργων, γραφεία, μια μονοκατοικία-βίλλα και βοηθητικά κτίρια. Το 2008 μάλιστα ολοκληρώθηκε και η ανέγερση του κτιρίου της νέας πινακοθήκης εμβαδού 2.000 τετραγωνικών μέτρων. Στο εσωτερικό του φιλοξενούνται πάνω από 700 έργα τέχνης Ελλήνων δημιουργών. Το πολυτιμότερο εξ αυτων πιθανολογείται ότι είναι το «κρυφό σχολείο» του Νικόλαου Γύζη, το οποίο ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου απέκτησε το 1993 έναντι 187, 5 εκατομμυρίων δραχμών.

Το ακίνητο του Πηλαδάκη

Αντιμέτωπος με την περιπέτεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα βρεθεί και ο επιχειρηματίας Κώστας Πηλαδάκης που ασχολείται με τη διαχείριση καζίνο. Στο σφυρί θα βγει ακίνητό του στην Γλυφάδα. Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 17 Ιανουαρίου 2024 και να έχει επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 4,317 εκατ. ευρώ.

Το «φιλέτο» του Παπαργυρόπουλου

Μικρότερο αλλά εξίσου φιλέτο και το ακίνητο του Αργύρη Παπαργυρόπουλου του επιχειρηματία που μεσουρανούσε τις προηγούμενες δεκαετίες ως επιχειρηματίας της νυκτερινής ζωής της Αθήνας . Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 25 Οκτωβρίου 2023, με την τιμή πρώτης προσφοράς να διαμορφώνεται στα €2.261.000.

Στις 6 Σεπτεμβρίου 2 ξενοδοχειακά σφυριά

Για τις 6 Σεπτεμβρίου έχουν οριστεί να χτυπήσουν δύο ξενοδοχειακά σφυριά

Το ένα αφορά το συγκρότημα “Five Senses Hotel” 4 αστέρων στις Γούβες Χερσονήσου της Κρήτης . Το συγκρότημα εντοπίζεται σε απόσταση λίγων μέτρων από τη θάλασσα, σε μια περιοχή με σημαντική τουριστική δραστηριότητα.

Το συγκρότημα «Five Senses Hotel» στις Γούβες Χερσονήσου, στο Ηράκλειο, βγαίνει στο σφυρί στις 20 Σεπτεμβρίου με επισπεύδουσα την Παγκρήτια Τράπεζα και τιμή πρώτης προσφοράς στα 5,89 εκατ. Ευρώ.

Με τιμή πρώτης προσφοράς τα 2.509.000 ευρώ και επισπεύδουσα την Cepal, έχει προγραμματιστεί να πλειστηριαστεί στις 6 Σεπτεμβρίου 2023 και το “Chora Resort” στην Φολέγανδρο επίσης πρόκειται για ξενοδοχείο 4 αστέρων. Ο πλειστηριασμός αφορά συγκεκριμένα ένα γήπεδο εκτάσεως τριών στρεμμάτων – κατά τον τίτλο κτήσεως – που βρίσκεται στην κτηματική περιφέρεια της Κοινότητας Χώρας Φολεγάνδρου, επί της κοινοτικής οδού Χώρας-Καραβοστάση.

Επί του ανωτέρου αγρού επιφανείας 3.201,31 τ.μ. έχει ανεγερθεί ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα με την επωνυμία «CHORA RESORT» με 1.266,98 τ.μ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα
Η Πορεία της Ελληνικής Κτηματαγοράς και οι Επενδυτικές Προκλήσεις στις Συναλλαγές Ακινήτων
Ακίνητα |

Η Πορεία της Ελληνικής Κτηματαγοράς και οι Επενδυτικές Προκλήσεις στις Συναλλαγές Ακινήτων

Παρά τις σύγχρονες επενδυτικές προκλήσεις (ενδεικτικά αύξηση κατασκευαστικού κόστους, αύξηση επιτοκίων, πράσινη μετάβαση), η  διατήρηση του θετικού ρυθμού ανάπτυξης καθιστά αναγκαία τη σταθερότητα του νομοθετικού και εν γένει επενδυτικού πλαισίου