Ευρεία σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου με τη συμμετοχή του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, του υφυπουργού παρά τον πρωθυπουργό Γιάννη Μπρατάκου, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέας Κολυνδρίνη και του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο αλλά και με την παρουσία ανωτάτων αξιωματικών των Σωμάτων Ασφαλείας και του Στρατού που συμμετέχουν στις προσπάθειες της παροχής βοήθειας στους κατοίκους του Βόλου.

ΕΥΔΑΠ: Αναλαμβάνει την κατάρτιση μελετών για την ύδρευση του Βόλου

Τον συντονισμό αναλαμβάνει ο Μπέος

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του δημάρχου Βόλου, τον γενικό συντονισμό για την αποκατάσταση των ζημιών από τη δεύτερη αλλεπάλληλη θεομηνία (πλην των παρεμβάσεων σε χειμάρρους και ποτάμια που είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Θεσσαλίας) και την επαναφορά της πόλης στην κανονικότητα ανέλαβε ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται το πρόβλημα της έλλειψης νερού σε όλη την πόλη του Βόλου λόγω των καταστροφών που προκλήθηκαν και η ΔΕΥΑ Μείζονος Βόλου ανακοίνωσε ότι τηλέφωνο εκτάκτου ανάγκης είναι το 6977420835, σε θέματα που αφορούν την ύδρευση.

«Το 60% έως το 70% της πόλης θα έχει νερό το βράδυ, εάν έχει αποκατασταθεί έως τότε η ηλεκτροδότηση», είπε, ανάμεσα σε άλλα, ο δήμαρχος Βόλου. «Δεν είναι ώρα για κλάματα», πρόσθεσε, αν και οι πολίτες βρίσκονται σε απόγνωση.

Τι θα γίνει με τον καιρό

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, σήμερα Πέμπτη κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονταν μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), τη Φθιώτιδα, τη Φωκίδα και τη Βοιωτία (κυρίως τη δυτική και βόρεια). Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα