Την αισιοδοξία του για την πορεία των οικονομικών επιδόσεων της Intrakat και στο δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς εξέφρασε ο αντιπρόεδρος και CEO κ. Αλέξανδρος Εξάρχου.

Το turnaround του ομίλου ήταν αναμφίβολα το μεγαλύτερο επίτευγμα των νέων μετόχων και της διοίκησης του ομίλου, καθώς πέτυχαν να γυρίσουν τα οικονομικά μεγέθη σε κερδοφόρα μετά από πολλά χρόνια.

Intrakat: Επιστροφή στην κερδοφορία και ανεκτέλεστο ρεκόρ στα 2,1 δισ.

«Τώρα είμαστε έτοιμοι για το επόμενο μεγάλο βήμα που είναι η ολοκλήρωση της εξαγοράς της Άκτωρ», τόνισε ο κ. Εξάρχου κλείνοντας την τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα αλλά και οι νέοι στόχοι.

Ο ίδιος απαντώντας σε ερωτήσεις εκτίμησε ότι «πολύ σύντομα θα εγκριθεί απόν την Επιτροπή Ανταγωνισμού η εξαγορα» τονίζοντας πως ο νέος όμιλος με ανεκτέλεστο έργων πάνω από 5 δις. ευρώ θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου

Επαναφορά της Άκτωρ

Οι ερωτήσεις των περισσότερων αναλυτών επικεντρώθηκαν στο θέμα της εξαγοράς και κυρίως της επόμενης ημέρας της Άκτωρ υπό τη σκέπη της Intrakat.

«Αυτό που πετύχαμε στην Intrakat θα το πετύχουμε και στην Άκτωρ. Θα επαναφέρουμε την εταιρεία στο δρόμο της κερδοφορίας», σημείωσε με αποφασιστικότητα.

Από άλλες ερωτήσεις των αναλυτών, φάνηκαν και τα συστατικά αυτής της συνταγής… Σύμφωνα με τις απαντήσεις του CEO η διεκδίκηση των έργων και από τη μεριά της Άκτωρ θα στοχεύουν σε ένα μικτό περιθώριο κέρδους 10%. Αλλά και η έξοδος εκτός συνόρων θα είναι προσεκτική και στοχευμένη.

Σύμφωνα με τον κ. Εξάρχου η Ρουμανία είναι μία τέτοια αγορά, η οποία είναι γνωστή στη διοίκηση του ομίλου της Intrakat.

Ο ίδιος απέφυγε να απαντήσει για μία ακόμη φορά ως προς τη δομή της νέας εταιρικής μορφής του ομίλου μετά την εξαγορά της Άκτωρ: «Σίγουρα για ένα διάστημα θα είναι θυγατρική της Intrakat. Από κει και πέρα το πώς θα ενταχθεί στον όμιλο θα εξεταστεί και αποφασιστεί μετά την έγκριση της εξαγοράς από την Επιτροπή Ανταγωνισμού», είπε παραπέμποντας το ενδεχόμενο απορρόφησης της εταιρείας σε μελλοντικό χρονικό διάστημα.

Στα στοιχεία του management και της Άκτωρ, περιλαμβάνεται και η νέα στρατηγική της Intrakat που είναι η έγκαιρη πληρωμή των προμηθευτών ώστε να έρχεται πιο σύντομα η κερδοφορία, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του κ. Εξάρχου.

Οι ΑΠΕ

Η διοίκηση της Intrakat επανέλαβε την απόφαση της ώστε ο τομέας της ενέργειας και συγκεκριμένα των ΑΠΕ αποτελεί στρατηγικός πυλώνας ανάπτυξης.

Με ένα χαρτοφυλάκιο πράσινων έργων ισχύος 1,8 GW η Intrakat προσδοκά με την ανάπτυξη μόνο των έργων ΑΠΕ χωρίς την αποθήκευση ισχύος 1 GW EBITDA 120 εκ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Ως προς τον τρόπο χρηματοδότησης των έργων, η διοίκηση τόνισε πως υπάρχει το ομολογιακό των 120 εκ. ευρώ και από κει και πέρα για τον πρώτο στόχο της ανάπτυξης έργων 500 MW θα αναζητηθεί δανεισμός με ευνοϊκούς όρους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις