«Αν δεν μεταβιβαστούν τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, η οποία εξακολουθεί να απασχολεί εκατοντάδες εργαζόμενους στην Ελλάδα, καταβάλλοντας εμπροθέσμως τους μισθούς και τις ασφαλιστικές τους εισφορές, εξυπηρετεί τις ρυθμίσεις για οφειλές της προς το ελληνικό δημόσιο και τον ενιαίο φορέα κοινωνικής ασφάλισης και δεν υλοποιηθεί -καθώς θα καταστεί άνευ αντικειμένου- η συμφωνία εξυγίανσης, θα υπάρξει προφανής κίνδυνος για παύση πληρωμών εκ μέρους της».

Αυτό αναφέρεται στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών αναφορικά με το σκεπτικό της απόφασης για την αποδέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της Folli Follie.

Σε άλλο σημείο του βουλεύματος επισημαίνεται ότι «έως τώρα ουδόλως έχει καταστεί εμφανές ότι τα δεσμευμένα στοιχεία της εταιρείας ακόμη και στην περίπτωση που γίνει δεκτό ότι προέρχονται άμεσα εμείς από τις αξιόποινες πράξεις που εκδικάζονται στο ποινικό δικαστήριο δύνανται να προσδιοριστούν ως προερχόμενα από συγκεκριμένους παθόντες στους οποίους θα πρέπει να αποδοθούν ενώ για την αντίθετη περίπτωση δηλαδή στην περίπτωση που δεν δύναται να γίνει ένας τέτοιος προσδιορισμός και θα πρέπει να διατεθεί δήμευση τους το όφελος για το ελληνικό δημόσιο είναι αναλογικώς μικρότερο».

Υπογραμμίζεται ακόμη ότι η ομαλή συνέχιση της λειτουργίας και η εξυγίανση της εταιρείας ήταν και το έργο το οποίο ανατέθηκε στη νέα διοίκηση που ορίστηκε μετά την επέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η πολύμηνη ποινική διαδικασία

Επιπλέον η πλειοψηφία των δικαστών έλαβε υπόψιν το γεγονός ότι η ποινική διαδικασία που ξεκίνησε στις 19 Σεπτεμβρίου αναμένεται να είναι πολύμηνη και η πάροδος του χρόνου χωρίς την υλοποίηση της συμφωνίας εξυγίανσης μπορεί να έχει σαφώς δυσμενείς επιπτώσεις ως προς τη βιωσιμότητα και τη λειτουργία της εταιρείας με κίνδυνο υπαναχωρήσεις εκ μέρους των πιστωτών και παύσης των πληρωμών της δηλαδή με ματαίωση των σκοπών που εξυπηρετεί η συμφωνία εξυγίανσης.

Τα περιουσιακά στοιχεία που αποδεσμεύονται

Η αποδέσμευση των περιουσιακών στοιχείων περιλαμβάνει τα εξής:

1.    Ένα γεωτεμάχιο εμβαδού 497 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται στο δήμο νέου Ψυχικού.

2.    Δύο αγροτεμάχια έκτασης 316 τετραγωνικών μέτρων και 334 τετραγωνικών μέτρων πού βρίσκονται στο δήμο Κορωπίου.

3.    Ένα αγροτεμάχιο έκτασης 13.883.34 τετραγωνικών μέτρων πού βρίσκεται στην επαρχιακή οδό Κορωπίου – Βάρης.

4.    ένα οικόπεδο έκτασης 42.14 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται στην πόλη των Φηρών.

5.    Οριζόντια ιδιοκτησία συνολικού εμβαδού 1.110 τετραγωνικών μέτρων πού βρίσκεται στο Δήμο Γλυφάδας.

6.    Γεωτεμαχιο εμβαδού περίπου 16.000 των τετραγωνικών μέτρων με κτίσμα 2 ορόφων εμβαδού τριών χιλιάδων 819 τετραγωνικών μέτρων στην Εθνική οδό Αθηνών -Λαμίας κοντά στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου, οικόπεδο εμβαδού 12.000 τετραγωνικών μέτρων στη θέση Άγιος Στέφανος.

7.    Ακίνητο εμβαδού 687 τετραγωνικών μέτρων στο δήμο Κορωπίου.

Μετρητά

Επιπλέον, η απόφαση αποδέσμευσης περιουσιακών στοιχείων περιλαμβάνει και μετρητά που φτάνουν συνολικά σε 3.087.000 ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις