Εκδόθηκε σήμερα από την Eιδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και ΤΣ, η Ένταξη της Πράξης «Προμήθεια ελικοπτέρων βαρέως τύπου», στο Πρόγραμμα του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών «Πολιτική Προστασία 2021-2027» με δικαιούχο το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Η πράξη αυτή συνολικής δημόσιας δαπάνης 100.563.181,87  ευρώ, αφορά στην προμήθεια τεσσάρων ελικοπτέρων βαρέως τύπου, καθώς και στις υποστηρικτικές υπηρεσίες και σε εξοπλισμό που απαιτούνται για τη λειτουργία τους.

Διττή χρήση

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, τα ελικόπτερα βαρέως τύπου δύνανται να έχουν διττή χρήση, καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να συμβάλουν στην ενίσχυση των αποστολών-επιχειρήσεων πυρόσβεσης του Πυροσβεστικού Σώματος, με δυνατότητα χρήσης κατασβεστικού μέσου (νερού, επιβραδυντικού, αφρού) ή στην ενίσχυση των αποστολών-επιχειρήσεων μεταφοράς εξωτερικού φορτίου (π.χ. εξοπλισμό, οχήματα, εμπορευματοκιβώτια κ.ά.).

Η εν λόγω προμήθεια πρόκειται να συμβάλλει στην αναβάθμιση του εναερίου στόλου της χώρας, στοχεύοντας στην κάλυψη και στην επιχειρησιακή αντιμετώπιση των σύγχρονων αυξημένων αναγκών του Πυροσβεστικού Σώματος, επιτυγχάνοντας καλύτερη ετοιμότητα, απόκριση και επάρκεια εν γένει του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Alpha Bank: Αλληλένδετες η παραγωγικότητα της εργασίας και οι επενδύσεις
Οικονομία |

Αλληλένδετες η παραγωγικότητα της εργασίας και οι επενδύσεις - Πώς εξελίσσονται στην Ελλάδα

Το εργατικό δυναμικό ως ποσοστό του συνολικού πληθυσμού και ο δείκτης παραγωγικότητας της εργασίας εξακολουθούν να υπολείπονται σε σύγκριση με τις προ κρίσης επιδόσεις τους, σύμφωνα με την Alpha Bank

Χατζηδάκης: Τον Σεπτέμβριο θα έχουμε μέτρα στήριξης και για τη μεσαία τάξη
Οικονομία |

Έρχονται μέτρα στήριξης και για τη μεσαία τάξη - Τι είπε ο Χατζηδάκης

Καλεσμένος στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος μίλησε για τα μέτρα οικονομικής στήριξης που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός μετά την ανακοίνωση του πρωτογενούς πλεονάσματος