Έσπασε το κοντέρ της προσφοράς για την Optima Bank.

Σύμφωνα με πληροφορίες συγκέντρωσε πάνω από μισό δισεκατομμύριο ευρώ και για την ακρίβεια 550,4 εκ. ευρώ. Κι ενώ ζητούσε 150 εκ. ευρώ.

Η προσφορά υπερκαλύφθηκε κατά 3,7 φορές.

Νωρίτερα ο ΟΤ έγραφε:

Έντονο είναι το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Αρχική Δημόσια Προσφορά της Optima Bank, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από την αγορά.

Optima Bank: Σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον, υπερκάλυψη ήδη από την πρώτη μέρα εγγραφών

Συγκεκριμένα λίγο πριν κλείσει το βιβλίο προσφορών, η ζήτηση των επενδυτών έχει υπερκαλύψει κατά 3 φορές την προσφορά της τράπεζας, ήτοι το συνολικό προσφερόμενο ποσό των επενδυτών έχει υπερβεί τα 450 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι 21 εκατ. μετοχές που διαθέτει η Optima Bank είναι συνολικής αξίας των 151 εκατ. ευρώ και αφορά το 28,5% του συνολικού μετοχικού της κεφαλαίου.

Υπενθυμίζεται ότι το προτεινόμενο εύρος της τιμής της μετοχής έχει ορισθεί από 6,4 ευρώ έως και 7,2 ευρώ. Για τον προσδιορισμό του εύρους της τιμής διάθεσης ακολουθήθηκε η διαδικασία του pre-marketing, ήτοι συνεκτίμηση τόσο των συνθηκών των κεφαλαιαγορών στην Ελλάδα και διεθνώς όσο και της οικονομικής θέσης και των προοπτικών του oμίλου.

Όπως προαναφέρθηκε το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι έντονο, από τη στιγμή μάλιστα που πρόκειται για την είσοδο χρηματοπιστωτικού ιδρύματος στο Χρηματιστήριο Αθηνών για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η Ireon Investments επενδυτικό σχήμα της Motor Oil θα αποκτήσει ένα μετοχικό πακέτο αξίας 10 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη, η Reggeborgh θα επενδύσει το ποσό των 21 εκατ. ευρώ, το οποίο μεταφράζεται σε ένα ποσοστό περί του 4% των μετοχών της τράπεζας.

Το ποσό των 15 εκατ. ευρώ θα διαθέσει το επενδυτικό fund, Fiera Capital, ενώ μετοχές αξίας 5 εκατ. ευρώ θα αποκτήσει ο Καρίμ Χαμντούμ.
Σήμερα Παρασκευή περί τις 18:00 αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση αναφορικά με το πώς εξελίχθηκε η όλη η διαδικασία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών