Η πρώτη έκδοση του μυθιστορήματος «The Hound of the Baskervilles» (Το λαγωνικό των Μπάσκερβιλ) και της συλλογής διηγημάτων της Αγκάθα Κρίστι «The Thirteen Problems» (Τα δεκατρία προβλήματα) που κάποτε ανήκαν στον αείμνηστο ντράμερ των Rolling Stones, Τσάρλι Γουότς κατέρριψαν δύο παγκόσμια ρεκόρ σε δημοπρασία που διεξήχθη χθες από τον οίκο Christie’s στο Λονδίνο.

Οι συλλέκτες είχαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν σπάνια βιβλία, όπως το μυθιστόρημα του Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ «The Great Gatsby», που πρωτοκυκλοφόρησε το 1925, το οποίο πωλήθηκε έναντι 226.800 αγγλικών λιρών.

Παγκόσμιο ρεκόρ

Η πρώτη έκδοση του «The Hound Of The Baskervilles» πωλήθηκε 214.200 λίρες, τιμή που αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ σε δημοπρασία για βιβλίο του Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ. Το 2022 πωλήθηκε έναντι 165.279 αγγλικών λιρών το μυθιστόρημα «The Sign of Four» (Το Σήμα των Τεσσάρων) του συγγραφέα.

Η σπάνια έκδοση του βιβλίου «Χόμπιτ»

Το καλοκαίρι, ρνα αντίτυπο της πρώτης έκδοσης του βιβλίου «Χόμπιτ» του JRR Tolkien πουλήθηκε για περισσότερες από 10.000 λίρες στο eBay, αφού ανακαλύφθηκε σε ένα κατάστημα φιλανθρωπικού ιδρύματος.

Στο σπάνιο αντίτυπο της ιστορίας του Μπίλμπο Μπάγκινς έπεσε ένας διευθυντής του καταστήματος Cancer Research στο Νταντί. Καθώς το κατάστημα πουλά αντικείμενα μόνο για 5 λίρες ή λιγότερο, το βιβλίο τέθηκε προς πώληση στο eBay, όπου απέφερε 10.099,50 λίρες για τη φιλανθρωπική οργάνωση.

Το βιβλίο είναι ένα από τα πρώτα 1.500 αντίτυπα του κλασικού βιβλίου παιδικής λογοτεχνίας, το οποίο εξαντλήθηκε αμέσως μετά την έκδοσή του το 1937 εξαιτίας των διθυραμβικών κριτικών. Η έκδοση αυτή περιλαμβάνει ασπρόμαυρες εικονογραφήσεις από τον ίδιο τον Τόλκιν.

Ο διευθυντής Adam Carsley δήλωσε στο PA Media ότι το καλοδιατηρημένο αντίτυπο δεν ήταν πραγματικά προς πώληση στο κατάστημα εξαιτίας του ότι ήταν τόσο παλιό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Γιάννης Τσακίρης: «Η Ελλάδα χρειάζεται τώρα περισσότερο από ποτέ την ΕΤΕπ»
Οικονομία |

Τσακίρης: «Τώρα περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται η Ελλάδα την ΕΤΕπ»

Ο νέος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων μιλάει για τις προτεραιότητες στην Ευρώπη και συστήνει την αξιοποίηση της τεχνικής βοήθειας και της τεχνογνωσίας της τράπεζας

Αντίγραφα των ανθρώπινων οργάνων φέρνουν επανάσταση στα χειρουργεία – Πότε θα «πιάσουν δουλειά»
Plus |

Επανάσταση στα χειρουργεία με τα αντίγραφα ανθρώπινων οργάνων - Πότε θα εφαρμοστεί η νέα πρακτική

Εφιαλτικά ερωτήματα όπως έαν ένα φάρμακο θα είναι πιο αποτελεσματικό για τη θεραπεία του καρκίνου ή εάν μια επίπονη επέμβαση θα ωφελήσει τον ασθενή δεν θα ξαναχρειαστεί να διατυπωθούν στο μέλλον.