Η Apple εξέφρασε την έντονη ανησυχία της σε Κινέζους αξιωματούχους τους τελευταίους μήνες σχετικά με τους νέους κανόνες που θα απαγορεύουν μη καταχωρημένες ξένες εφαρμογές από το App Store, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Οι νέοι κανόνες θα εμποδίζουν την Apple να προσφέρει πολλές από τις εφαρμογές που είναι σήμερα διαθέσιμες στο ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών στην Κίνα. Για παράδειγμα, οι χρήστες iPhone συχνά κατεβάζουν και έχουν πρόσβαση σε εφαρμογές όπως το Facebook, το Instagram, το YouTube και το X μέσω εικονικών ιδιωτικών δικτύων (VPN), παρά το γεγονός ότι η Κίνα έχει αποκλείσει την πρόσβαση.

Όταν Microsoft και Apple μηχανορραφούσαν κατά της Google

Πριν από δύο μήνες, το Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφοριών της Κίνας ανακοίνωσε ότι η Apple και άλλοι διανομείς θα πρέπει να σταματήσουν να προσφέρουν αυτές τις εφαρμογές στη χώρα μέχρι τον Ιούλιο. Οι Κινέζοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι οι πολιτικές αυτές θα βοηθήσουν στη μείωση των απατών και της διάδοσης πληροφοριών που παραβιάζουν τους κανόνες λογοκρισίας της, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενώ η Apple ανησυχεί για το πώς οι νέοι κανόνες θα επηρεάσουν τους χρήστες.

Η Apple απέφυγε να σχολιάσει τόσο τους νέους κινεζικούς κανόνες όσο και το δημοσίευμα που ανέφερε τα παράπονα προς Κινέζους αξιωματούχους.

Η Κίνα αποτελεί σημαντική αγορά για την Apple αφού αντιπροσωπεύει σχεδόν το 20% των εσόδων της εταιρείας. Επιπρόσθετα, η Κίνα λειτουργεί επίσης ως ο σημαντικότερος κόμβος παραγωγής της Apple, παρά το γεγονός ότι η μεταξύ τους συνεργασία δεν είναι χωρίς προκλήσεις.

Χαρακτηριστικό είναι άλλο δημοσίευμα της Wall Street Journal, στις αρχές Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το οποίο υπάλληλοι της κεντρικής κυβέρνησης διατάχθηκαν να μην φέρνουν iPhone στο γραφείο ή να μην τα χρησιμοποιούν για την εργασία τους, χωρίς να είναι σαφές πόσο επίσημη ή ευρείας εμβέλειας ήταν οποιαδήποτε τέτοια εντολή. Από την πλευρά του το κινεζικό υπουργείο εξωτερικών είχε δηλώσει ότι έχει εκδώσει απαγορεύσεις για την αγορά ή τη χρήση συσκευών iPhone.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή