Την παραίτησή του -με άμεση ισχύ- ανακοίνωσε ξαφνικά ο διευθύνων σύμβουλος της Spirit Aerosystems Holdings Inc., Τομ Τζεντίλε, και πλέον ο βασικός προμηθευτής της Boeing Co. αναζητά έναν μόνιμο διάδοχο, καθώς ο αμερικανικός κολοσσός έχει να επιλύσει μιας σειρά ελαττωματικών εξαρτημάτων.

Ο Πάτρικ Σάναχαν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, ορίστηκε προσωρινός διευθύνων σύμβουλος, ανέφερε η Spirit σε μια επιστολή προς το χρηματιστήριο. Ο ίδιος ο Τζεντίλε θα χρησιμεύσει ως σύμβουλος για τρεις μήνες με στόχο να διευκολύνει τη μετάβαση, πρόσθεσε η Spirit Aerosystems Holdings Inc.

Boeing: Νέο ελάττωμα στο 737 Max – Ενδεχόμενο καθυστερήσεων παράδοσης για νέα αεροσκάφη

Η Spirit, η οποία είναι προμηθευτής της Boeing και της Airbus SE, έχει δεχθεί πυρά για πολλαπλά κατασκευαστικά ελαττώματα στο τζετ 737 της Boeing, για το οποίο κατασκευάζει το μεγαλύτερο μέρος της ατράκτου. Η εταιρεία αντιμετωπίζει επίσης αυξανόμενες αναφορές για εξαρτήματα που κατασκευάζει για τα αεροσκάφη 787 Dreamliner της Boeing και τα αεροσκάφη A350 και A220 της Airbus.

Τον Αύγουστο, η Boeing αποκάλυψε ότι ορισμένες τρύπες στα διαφράγματα του 737 που βοηθούν στη διατήρηση της πίεσης στην καμπίνα έχουν παρουσιάσει προβλήματα, απαιτώντας επιθεώρηση με ακτίνες Χ και επιβράδυνση της απόδοσης του πιο σημαντικού αεροσκάφους για την εταιρεία.

Ο Τζεντίλε δέχθηκε επίσης επικρίσεις από επενδυτές αφού η Spirit είπε ότι οι ταμειακές ροές της δεν θα ανακάμψουν πλήρως το επόμενο έτος καθώς αντιμετωπίζει υψηλότερα μισθολόγια με φόντο τον υψηλό πληθωρισμό.

Ο Σάναχαν πέρασε περισσότερα από 30 χρόνια στην Boeing προτού ασχοληθεί με την πολιτική, και γίνει αναπληρωτής υπουργός Άμυνας το 2017. Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τον πρότεινε ως υπουργό Άμυνας μετά την παραίτηση του Τζέιμς Μάτις τον Δεκέμβριο του 2018, αν και ο Σάναχαν αποσύρθηκε αργότερα από την κούρσα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή