Στα κρίσιμα επίπεδα των 1.180 μονάδων παραμένει το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο δεν μπορεί να κινητοποιήσει τους αγοραστές ούτε και στα χαμηλά τετραμήνου.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,47% στις 1.186,14 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 32,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 8,3 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,36% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.871,84 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,99% στις 889,64 μονάδες.

Συνεχής η πτώση

Η αγορά δεν μπορεί πραγματικά να σηκώσει κεφάλι, με τους πωλητές να αφήνουν να ανασάνει μόνο υπό την αίρεση να βρουν καλύτερες τιμές για τις εντολές τους. Ενδεικτική μάλιστα είναι η εικόνα του γενικού δείκτη, ο οποίος από τις 29/8 μέχρι σήμερα έχει καταγράψει μόλις επτά ανοδικές συνεδριάσεις, οι οποίες λειτούργησαν όχι ως ανάχωμα στη πτώση, αλλά ως ευκαιρία για καλύτερες τιμές στους πωλητές.

Και όπως επισημαίνει σήμερα ο Αντικριστής, το μόνο που μας χωρίζει από κατάρρευση είναι οι χαμηλοί όγκοι συναλλαγών, που εξασφαλίζουν ότι τα αρνητικά πρόσημα έρχονται εξαιτίας της έλλειψης αγοραστικής διάθεσης, παρά της τάσης για ρευστοποιήσεις. Δεν παύει όμως να είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι συνεχίζουμε με 9 πτωτικές εβδομάδες στις τελευταίες 10, εκ των οποίων οι 5 είναι συνεχόμενες.

Αναμφισβήτητα λοιπόν το κλίμα είναι απόλυτα αρνητικό, με τη ζώνη των 1180-85 μονάδων του ΓΔ και των 870 μονάδων του τραπεζικού να στέκουν τα τελευταία οχυρά. Και όσο η αγορά κλείνει κάτω από τις 1193 μονάδες η τάση είναι επιθετική. Ο χαμηλός τζίρος το μόνο θετικό σημάδι, ενώ ο τραπεζικός κλάδος είναι και αυτός που κάνει την διαφορά στην πίεση με την αγορά να περιμένει τα περιβόητα πακέτα του ΤΧΣ.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΛΧΑ, Εθνική και Πειραιώς σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 2%, ενώ άνω του 1% είναι και η πτώση σε Autohellas, Λάμδα, Βιοχάλκο, ΕΥΔΑΠ και Coca Cola. Ήπια πτωτικά κινούνται και οι Cenergy, Ελληνικά Πετρέλαια, Τιτάν, Quest, Motor Oil, Eurobank και ΓΕΚ Τέρνα.

Στον αντίποδα, η Aegean κερδίζει 2,90% και κρατά τα 10 ευρώ, με τον Σαράντη και τον ΟΠΑΠ να σημειώνουν άνοδο 1,75% και 1,15% αντίστοιχα. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Alpha Bank, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Jumbo, Ελλάκτωρ και Μυτιληναίος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες