Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταβληθούν τα χρήματα της α’ δόσης της 3ης πρόσκλησης του προγράμματος των Νέων Αγροτών (υπομέτρο 6.1) στους επιλαχόντες δικαιούχους των Περιφερειών Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας, όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Κεντρική Μακεδονία: Επικαιροποίηση αποτελεσμάτων για νέους αγρότες

Η εν λόγω πληρωμή αφορά το 70% του συνολικού ποσού, η οποία θα πιστωθεί στους λογαριασμούς 460 νέων δικαιούχων, εκ των οποίων οι 330 αφορούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και οι 130 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τις επόμενες ημέρες αναμένεται η πληρωμή της α΄ δόσης του προγράμματος Νέων Γεωργών στους επιλαχόντες της Περιφέρειας Κρήτης (657 νέοι δικαιούχοι). Στη συνέχεια, ανάλογα με την ημερομηνία έκδοσης των αποφάσεων ένταξης, αναμένεται η πληρωμή και στις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας.

«Προχωρά η υλοποίηση του προγράμματος»

«Η υλοποίηση του προγράμματος Νέων Αγροτών – του μεγαλύτερου που εφαρμόσθηκε ποτέ μέχρι σήμερα στη χώρα – προχωρεί κανονικά σε όλη την Ελλάδα. Με την ενίσχυση του προγράμματος και τη συμμετοχή σε αυτό και των επιλαχόντων της τελευταίας προκήρυξης, συμβάλλουμε στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε τον μεγαλύτερο κίνδυνο του πρωτογενούς τομέα, που δεν είναι άλλος από τη γήρανση του πληθυσμού» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης και πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι να κρατήσουμε την περιφέρεια ζωντανή, κάνοντας το αγροτικό επάγγελμα πιο ελκυστικό και πιο προσοδοφόρο. Και θα το πετύχουμε!».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης, σημείωσε πως «πραγματοποιούμε σήμερα την πληρωμή των επιλαχόντων νέων γεωργών για την Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία, όπως ανακοινώσαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Με πρόγραμμα και συνέπεια συνεχίζουμε να υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας προς τον αγροτικό κόσμο της χώρας. Όπως έχει τονίσει ο υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, στόχος μας είναι να κρατήσουμε την περιφέρεια ζωντανή, κάνοντας το αγροτικό επάγγελμα πιο ελκυστικό και πιο προσοδοφόρο και στο πλαίσιο αυτό δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην προσέλκυση νέων ανθρώπων».

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της 3ης πρόσκλησης του υπομέτρου 6.1, μέχρι σήμερα, την α’ δόση του προγράμματος έχουν πληρωθεί περίπου 14.300 νέοι γεωργοί, ενώ έως το τέλος του Οκτωβρίου 2023 αναμένεται να έχει πληρωθεί το σύνολο των περίπου 2.100 νέων δικαιούχων του μέτρου. Το συνολικό ποσό στήριξης ανά δικαιούχο ανέρχεται σε 35.000-40.000 ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO