
Επίσκεψη εργασίας τη Σεούλ, μεταξύ 4-6 Οκτωβρίου 2023, θα πραγματοποιήσει ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η επίσκεψη γίνεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής στη Νότια Κορέα, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εντός των επόμενων μηνών.
Συνάντηση Μητσοτάκη με Κορεάτες επιχειρηματίες – Ενδιαφέρον για επενδύσεις σε ενέργεια και μεταφορές
Σημειώνεται ότι η επίσκεψη συμφωνήθηκε μεταξύ των ηγετών Ελλάδας και Νότιας Κορέας, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη και επιβεβαιώνει το αυξημένο ενδιαφέρον των δύο πλευρών για την ενίσχυση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων.
Κατά την παραμονή του στη Σεούλ, ο υφυπουργός θα συναντηθεί με την ομόλογό του υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδια για πολυμερείς και διεθνείς οικονομικές υποθέσεις, κλιματική αλλαγή και θέματα διεθνούς ασφάλειας Oh Youngju. Επιπλέον θα έχει συναντήσεις και συνομιλίες με τον υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας Bang Moon Kyu και τον αναπληρωτή υπουργό Kang Kyungsung καθώς επίσης με τον υπουργό Εμπορίου Dukgeun Ahn.
Ο κ. Φραγκογιάννης θα συναντηθεί επίσης με κορεάτες επιχειρηματίες από τους χώρους της ναυτιλίας, της υψηλής τεχνολογίας, της αυτοκινητοβιομηχανίας, της ενέργειας, καθώς υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για παραγωγικές επενδύσεις στην Ελλάδα και ελληνοκορεατικές συνέργειες σε τρίτες χώρες, κυρίως στους τομείς της ηλεκτροκίνησης και της αποθήκευσης ενέργειας και με σκοπό την κάλυψη της ελληνικής αλλά και της ευρωπαϊκής αγοράς.


Latest News

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα