Το ανθρώπινο στοιχείο, τη περιβαλλοντική συνείδηση και την ασφάλεια χαρακτήρισε ως ακρογωνιαίους λίθους της αειφορίας και της ποιοτικής ναυτιλίας η πρόεδρος της HELMEPA και της INTERMEPA και CEO της Diana Shipping, Σεμίραμις Παληού, μιλώντας στο 13 Annual Capital Link Shipping Forum.

Η κ. Παληού αναφέρθηκε σε ένα μέλλον γεμάτο προκλήσεις, σχετικά με την προσπάθεια της παγκόσμιας ναυτιλίας να πετύχει την απαλλαγή από τον άνθρακα και την πράσινη μετάβαση. Όπως είπε «Έχουμε μπροστά μας ένα μνημειώδες έργο να πετύχουμε. Εργαζόμαστε για ασφαλή πλοία σε καθαρές θάλασσες ενώ μειώνουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα. Είναι η ηθική μας ευθύνη».

Μιλώντας για το ανθρώπινο δυναμικό, η επικεφαλής της HELMEPA και της INTERMEPA, τόνισε πως 800.00 ναυτικοί θα χρειαστεί να κάνουν reskilling, να επανεκπαιδευτούν δηλαδή στις νέες τεχνολογίες και στα εναλλακτικά καύσιμα που θα ενσωματωθούν στον κλάδο.

Ανάγκη για νέα ταλέντα

Ιδιαίτερη σημασία έδωσε και στην ανάγκη προσέλκυσης νέων ανθρώπων στην θάλασσα, κάνοντας λόγο για την προσπάθεια που γίνεται να ενταχθούν στην ναυτιλία τα νέα ταλέντα του μέλλοντος. «Πρέπει να δημιουργηθούν ευκαιρίες που θα εμπνεύσουν την νέα γενιά να έρθει μαζί μας  και να συμβάλλει στο μέλλον της βιώσιμης ναυτιλίας».

Επιπρόσθετα, η Σεμίραμις Παληού χαρακτήρισε την ναυτιλία ως τις αρτηρίες και τις φλέβες της παγκοσμιοποίησης, που ενώνουν χώρες, αγορές και ανθρώπους. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε πως είναι μεγάλη η ευθύνη, αλλά και υπερηφάνεια η προώθηση και εξασφάλιση της βιωσιμότητας για τις γενιές που θα έρθουν. «Δεν είναι μόνο η επίτευξη των στόχων, αλλά και το να παραδώσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον στη νέα γενιά», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά