Μια χαραμάδα αισιοδοξίας άνοιξαν στη Wall Street τα… χειρότερα του αναμενομένου στοιχεία από την αγορά εργασίας, καθώς οι νέες θέσεις που δημιουργήθηκαν ήταν λιγότερες από τις αναμενόμενες, αφήνοντας λίγο περισσότερο χώρο στη Fed για την πολιτική της.

Ομόλογα: Παγκόσμιο sell off – Πωλητές στα κάγκελα, αγοραστές σε ακινησία

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,09% στις 33.032 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,36% στις 4.244 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,60% στις 13.137 μονάδες.

Τα τελευταία στοιχεία της ADP έδειξαν ότι 89.000 νέες θέσεις δημιουργήθηκαν στον ιδιωτικό τομέα τον περασμένο μήνα, από την πρόβλεψη του Dow Jones για 160.000 νέες θέσεις. Επίσης, είναι αισθητά χαμηλότερες από τις 180.000 νέες θέσεις αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω από τον Αύγουστο.

Μια ισχυρή αγορά εργασίας τροφοδοτούσε την εκτίμηση ότι η Federal Reserve θα μπορεί να αυξήσει τα επιτόκια της για ακόμη μία φορά, και να τα κρατήσει υψηλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτή η εκτίμηση πυροδότησε και το sell off στα ομόλογα, με τις αποδόσεις των 10ετών αμερικανικών να φτάνουν στα υψηλότερα επίπεδα από το 2007. Ωστόσο, σήμερα, μετά τα στοιχεία, οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν στο 4,756%, από το 4,8% την Τρίτη.

«Τα επιτόκια είναι ο κύριος μοχλός της απόδοσης των μετοχών σήμερα και είναι για το μεγαλύτερο μέρος των τελευταίων δύο μηνών», δήλωσε ο Ross Mayfield, αναλυτής επενδυτικής στρατηγικής στην Baird.

Τα μακροοικονομικά

Στα μάκρο της ημέρας, οι αιτήσεις στεγαστικών δανείων στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκαν κατά 6% σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση την εβδομάδα που έληξε στις 29 Σεπτεμβρίου, όπως έδειξε η Εβδομαδιαία Έρευνα Υποθηκών της Ένωσης Τραπεζιτών Υποθηκών (MBA). Ο Δείκτης Αναχρηματοδότησης μειώθηκε κατά 7% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα και κατά 11% την ίδια εβδομάδα πριν από ένα χρόνο, ενώ ο εποχικά προσαρμοσμένος Δείκτης Αγορών υποχώρησε 6% σε εβδομαδιαία βάση.

«Τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων συνέχισαν να κινούνται υψηλότερα την περασμένη εβδομάδα καθώς οι αγορές αφομοιώνουν την πρόσφατη άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων. Τα επιτόκια για όλα τα προϊόντα στεγαστικών δανείων αυξήθηκαν, με το σταθερό επιτόκιο στεγαστικών δανείων για 30 χρόνια να αυξάνεται για τέταρτη συνεχή εβδομάδα στο 7,53% – το υψηλότερο ποσοστό από το 2000. Ως αποτέλεσμα, οι αιτήσεις για στεγαστικά δάνεια σταμάτησαν, πέφτοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1996», σχολίασε ο αντιπρόεδρος και αναπληρωτής επικεφαλής οικονομολόγος του MBA, Joel Kan.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street