Επιταχύνουν οι δύο μέτοχοι της Helleniq Energy τις διαδικασίες για εισαγωγή κι άλλων μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

HelleniQ Energy: Βλέπει έως +20% η Euroxx

Σύμφωνα με πληροφορίες η Paneuropean Oil & Industrial Holdings που κατέχει το 47,12% και το ΤΑΙΠΕΔ που έχει στη διάθεση του το 35,48% των μετοχών έχουν καταλήξει στη διάθεση πακέτου μετοχών που αντιστοιχούν στο 12% του συνόλου.

Η αναλογία

Σύμφωνα με πληροφορίες η αναλογία στη διάθεση του συνολικού πακέτου είναι 12%. Με βάση τα όσα αναφέρουν πηγές, η πλευρά της Paneuropean θα δώσει περίπου 7,2% και το ΤΑΙΠΕΔ ΤΟ 4,8% του προαναφερόμενου συνόλου των μετοχών.

Σταδιακά

Με βάση το σχεδιασμό των δύο μετόχων η Helleniq Energy θα βάζει στο Χρηματιστήριο Αθηνών σταδιακά τα πακέτα μετοχών που σκοπεύει να διαθέσει σε νέους επενδυτές.

Δηλαδή πρώτα το 12% κι αν πάει καλά η εισαγωγή θα ακολουθήσει κι άλλο ένα πακέτο ισόποσο, της τάξης του 10%.

Τρίμηνο

Ο σχεδιασμός για την πρώτη εισαγωγή δείχνει στο επόμενο δίμηνο ή το αργότερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες οι δύο βασικοί μέτοχοι επισπεύδουν τις διαδικασίες θεωρώντας το timing ιδανικό για τη χρηματιστηριακή πράξη.

Παράλληλα, το ΤΑΙΠΕΔ επιδιώκει να δώσει ώθηση στην ελληνική κεφαλαιαγορά τόσο με την Helleniq Energy όσο και με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Ρευστότητα

Η απόφαση των Paneuropean Oil & Industrial Holdings έχει να κάνει με την ανάγκη αύξησης του ποσοστού των μετοχών που βρίσκονται στο free floating.

Η μετοχή της Helleniq Energy θα αποκτήσει μεγαλύτερη δυναμική με δεδομένο ότι σήμερα στη διασπορά βρίσκονται μετοχές που αντιστοιχούν μόλις στο 17,4% του συνόλου των μετοχών.

Ταυτόχρονα η εισηγμένη με τη συγκεκριμένη κίνηση επιδιώκει να αποτυπωθούν στο ταμπλό οι πραγματικές αξίες της εταιρείας.

Επενδυτές

Οι δύο εταίροι του ενεργειακού ομίλου, σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν την είσοδο στρατηγικού επενδυτή και είναι κι αυτός ένας λόγος, λένε οι πληροφορίες, που σχεδιάζουν τη σταδιακή εισαγωγή στο ΧΑ μετοχών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις