Μεγάλη προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες με πρόσχημα το Market Pass. Οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εξαιτίας των επιτήδειων που εκμεταλλεύονται την επικαιρότητα και αποσπούν χρήματα. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, φαίνεται πως επιχειρούν να εξαπατήσουν τους πολίτες, προφασιζόμενοι τη καταβολή του επιδόματος Market Pass.

Χαρακτηριστικές είναι δυο περιπτώσεις απάτης με διαφορά μόλις λίγων 24ωρων.

Η πρώτη αφορά σε 39χρονη γυναίκα από τη λίμνη Εύβοιας, η οποία αφού διαπίστωσε πως έπεσε θύμα, υπέβαλε μήνυση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σε βάρος αγνώστων δραστών.

Πώς επιτήδειοι άρπαξαν χρήματα

Η 39χρονη, όπως φέρεται να κατέθεσε, δέχτηκε ένα τηλεφώνημα περίπου στις 20:00 το βράδυ της περασμένης Παρασκευής από κάποιον άνδρα που προσποιήθηκε ότι ήταν ο γιος του λογιστή της. Κατά την διάρκεια της συνομιλίας που είχαν, κατάφερε να την πείσει , με το πρόσχημα της καταβολής του Market Pass, να του δώσει τους προσωπικούς κωδικούς τραπέζης της. Έτσι, έκαναν φτερά από τον λογαριασμό της 2.260 ευρώ.

Στη δεύτερη περίπτωση, θύμα έπεσε ένας 78χρονος από την Πάτρα. Ο άγνωστος που τηλεφώνησε στο κινητό του, στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, δεν συστήθηκε ως γιος του λογιστή του, αλλά ως υπάλληλος . Σύμφωνα με τον 78χρονο, τον ενημέρωσε ότι έπρεπε να προχωρήσει σε κάποιες ενέργειες για να ολοκληρώσει τη διαδικασία πίστωσης των 450 ευρώ για το Market Pass 2.

Με όπλο του την πειθώ ο άγνωστος, παρέσυρε τον ηλικιωμένο, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν συνολικά 8 συναλλαγές από τον λογαριασμό του , χάνοντας μέσα σε λίγη ώρα 7.465 ευρώ. Και σε αυτή τη περίπτωση η δικογραφία που σχηματίστηκε από την υποδιεύθυνση Πατρών αφορά απάτη σε βάρος αγνώστου δράστη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Επίδομα γένννησης: Τη Μ. Τρίτη 30 Απριλίου καταβάλλονται τα αναδρομικά σε 58.912 μητέρες
Οικονομία |

Πότε πληρώνονται τα αναδρομικά του επιδόματος γέννησης σε 58.912 μητέρες

Το επιπλέον ποσό που προκύπτει μετά την αύξηση του επιδόματος γέννησης, καταβάλλεται στις δικαιούχους χωρίς αυτές να υποβάλλουν νέα αίτηση ή  προβούν σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια

Χατζηδάκης: Eνισχύσεις 600 εκατομμυρίων ευρώ στους αγρότες της Θεσσαλίας
Οικονομία |

Χατζηδάκης: Eνισχύσεις 600 εκατομμυρίων ευρώ στους αγρότες της Θεσσαλίας

Ο κ. Χατζηδάκης επισκέφτηκε και τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου και είπε ότι η αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών που έχει υποστεί το λιμάνι από τις κακοκαιρίες θα γίνει σε χρονικό διάστημα ενός έτους