Θετικά κινήθηκαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, σε μια προσπάθεια να εξομαλύνουν την πορεία τους μετά τις πρόσφατες αναταράξεις που προκάλεσε η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων αλλά και η αύξηση των τιμών του πετρελαίου.

Οι δείκτες

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 έκλεισε κατά 0,53% υψηλότερα και ο Topix σημείωσε άνοδο 0,67%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας κέρδισε 0,78%, ενώ ο Kosdaq σημείωσε άνοδο 1,41%, αφού ο δείκτης τιμών καταναλωτή της χώρας τον Σεπτέμβριο ήταν 3,7% υψηλότερος σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν και υψηλότερος από την πρόβλεψη του Reuters για άνοδο 3,4%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 διαπραγματεύτηκε κατά 0,19% υψηλότερα. Οριακές ήταν οι διακυμάνσεις για τον δείκτη Hang Seng του Χονγκ Κονγκ, ενώ οι αγορές της Κίνας παραμένουν κλειστές.

Μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, ο ιδιωτικός τομέας του Χονγκ Κονγκ συρρικνώθηκε για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία PMI της S&P Global. Ο δείκτης του S&P Global Hong Kong SAR Purchasing Manager’s Index υποχώρησε στο 49,6 τον Σεπτέμβριο από 49,8 τον Αύγουστο, εν μέρει λόγω του τυφώνα Saola στις αρχές του περασμένου μήνα. Τα στοιχεία έδειξαν επίσης ότι οι πιέσεις στις τιμές μειώθηκαν τον Σεπτέμβριο, ενώ η απασχόληση αυξήθηκε.

Επίσης, ο πληθωρισμός στις Φιλιππίνες αυξήθηκε κατά 6,1% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, ταχύτερα από τις προσδοκίες των αναλυτών για άνοδο 5,3%. Σύμφωνα με τη Στατιστική Αρχή των Φιλιππίνων, τα τρόφιμα, τα εστιατόρια και οι υπηρεσίες διαμονής, καθώς και η στέγαση, η ηλεκτρική ενέργεια και άλλα καύσιμα είναι οι κύριοι παράγοντες που συμβάλλουν στον υψηλότερο πληθωρισμό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές