Ανοδικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς λαμβάνουν κάποιες στηρίξεις από τα στοιχεία για τις εργοστασιακές παραγγελίες στη Γερμανία, ενώ αναμένουν τις ανακοινώσεις για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,5%, με τον κλάδο των ασφαλειών να κερδίζει 1,2%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,31% στις 7.474 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,49% στις 15.143 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,31% στις 7.020 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η Philips υποχωρεί κατά 10%, αφού η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένη με την πρόοδο της ανάκλησης προϊόντων της ολλανδικής εταιρείας τεχνολογίας υγείας. Από την άλλη, η Aviva σημειώνει άνοδο 6,7%, δίνοντας ώθηση στον κλάδο των ασφαλειών της περιοχής.

Στο επίκεντρο σήμερα θα βρεθεί και η σύνοδος κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ισπανία, όπου πρόκειται να συζητήσουν πώς το μπλοκ μπορεί να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά του, να βρεθεί στην πρώτη γραμμή των νέων πράσινων και ψηφιακών τεχνολογιών και να μειώσει την εξάρτησή του από την τρίτη χώρες, ιδίως την Κίνα.

Οι ηγέτες της ΕΕ θα μπορούσαν επίσης να συζητήσουν μια πιθανή συμφωνία με τις ΗΠΑ για το εμπόριο χάλυβα και αλουμινίου που θα απέτρεπε την εκ νέου επιβολή δασμών της εποχής Trump, σύμφωνα με το Bloomberg News.

Στα μάκρο της ημέρας, οι εποχικά και προσαρμοσμένες στις τιμές νέες εργοστασιακές παραγγελίες στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 3,9% τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, όπως ανέφερε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, Destatis. Σε ετήσια βάση, οι νέες εργοστασιακές παραγγελίες μειώθηκαν κατά 4,2%. «Η απότομη αύξηση των νέων παραγγελιών τον Αύγουστο του 2023 οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη στην κατασκευή εξοπλισμού επεξεργασίας δεδομένων, ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων», σημειώνεται στην έκθεση.

Επίσης, οι τιμές των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσαν ετήσια πτώση 4,7% τον Σεπτέμβριο, όπως έδειξε ο δείκτης τιμών των κατοικιών της Halifax. Οι τιμές μειώθηκαν κατά 0,4% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και διαμορφώθηκαν κατά μέσο όρο στις 278.601 στερλίνες. Στο τρίμηνο, το ποσοστό μειώθηκε κατά 1,8%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές