Όχι μόνο έδειξε ψυχραιμία στα νέα στοιχεία για την αγορά εργασίας, αλλά πλέον η Wall Street θέτει τις βάσεις για ένα μίνι ράλι, αντιδρώντας πριν δοκιμάσει κρίσιμες στηρίξεις και κόντρα στη νέα άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,93% στις 33.429 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1% στις 4.300 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 1,26% στις 13.386 μονάδες.

Αισθητή αύξηση των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ – Φόβοι για νέα αύξηση των επιτοκίων

Μεγαλύτερη από το αναμενόμενο ήταν τον Σεπτέμβριο η αύξηση των νέων θέσεων εργασίας, αφού δημιουργήθηκαν 336 χιλ. νέες θέσεις, καλύτερα από την εκτίμηση του Dow Jones για 170.000. Τα στοιχεία είναι ένα σημάδι ότι η οικονομία των ΗΠΑ είναι ισχυρή παρά τα υψηλότερα επιτόκια, δημιουργώντας πλέον νέες ανησυχίες για τις προθέσεις της Federal Reserve. Το ποσοστό ανεργίας ήταν 3,8%, έναντι της πρόβλεψης για 3,7%.

Μετά την ανακοίνωση των στοιχείων, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς των ΗΠΑ αυξήθηκε περισσότερο από 13 μονάδες βάσης, φτάνοντας κοντά στο υψηλό 16 ετών. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε στο 4,84%, αλλά πλέον αποκλιμακώνεται στο 4,76%. Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου έφτασε στο 5,14% μετά από άνοδο κατά περισσότερες από 11 μονάδες βάσης.

«Δεδομένων αυτών των διαφορετικών απόψεων, οι επιπτώσεις της νομισματικής πολιτικής από τα στοιχεία για την απασχόληση του Σεπτεμβρίου είναι πιθανότατα μέτριες», σχολίασε ο Dante DeAntonio, οικονομολόγος εργασίας της Moody’s Analytics. «Υπάρχουν πιθανώς αρκετά καλά νέα από την αύξηση των μισθών και το ποσοστό ανεργίας για να μην επιστρέψει η Fed σε αυξήσεις επιτοκίων. Ενώ οι προσδοκίες της αγοράς σχετικά με το τι θα κάνει η FOMC έχουν μετατοπιστεί λίγο μετά την αφομοίωση της σημερινής εικόνας, εξακολουθεί να υπάρχει ισχυρή προσδοκία ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν αμετάβλητα τον Νοέμβριο», πρόσθεσε ο DeAntonio.

Πέραν των παραπάνω, οι μετοχές της Pioneer Natural Resources σημειώνουν ράλι άνω του 11% στην προαγορά, αφού η Wall Street Journal ανέφερε ότι είναι κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με την Exxon Mobil, προκειμένου να εξαγοραστεί για περίπου 60 δισεκατομμύρια δολάρια. Το δημοσίευμα ανέφερε, επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν το θέμα, ότι μια συμφωνία θα μπορούσε να επισφραγιστεί το συντομότερο σε λίγες μέρες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street