Ταχύτητα αισθητά ανέβασε η αύξηση των  θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας. Υπενθυμίζεται ότι προχθές Τετάρτη, η έρευνα της ADP είχε δείξει ότι οι νέες θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα είχαν αυξηθεί κατά 89.000.

ΗΠΑ: Σε χαμηλό 2,5 ετών η αύξηση των θέσεων εργασίας τον Σεπτέμβριο. σύμφωνα με την ADP 

Τα σημερινά στοιχεία του υπουργείου δείχνουν ότι σε σχέση με τον Αύγουστο του 2023, τον Σεπτέμβριο προστέθηκαν 336.000 νέες θέσεις έναντι εκτιμήσεων για 170.000 θέσεις. Τον Αύγουστο στην αμερικανική αγορά εργασίας δημιουργήθηκαν 187.000 νέες θέσεις.

Να σημειωθεί, ότι ανάμεσα στις δύο έρευνες υπάρχει σχεδόν πάντα απόκλιση, με αυτήν του υπουργείου Εργασίας να θεωρείται πιο αξιόπιστη και να λαμβάνεται υπόψη από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, καθώς θεωρείται ότι η μέθοδός της είναι πιο συμπεριληπτική σε σχέση με αυτή της ADP.

Η τάση στην αμερικανική αγορά εργασίας δεν είναι ξεκάθαρη, καθώς μία επιτάχυνση στην αύξηση των νέων θέσεων εργασίας, μπορεί να ακολουθήσει ένας μήνας που θα επιβραδυνθούν.

Ωστόσο, με την ευρεία επιτάχυνση του Σεπτεμβρίου, οι ελπίδες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα κλείσει τον κύκλο σύσφιγξης της νομισματικής της πολιτικής και τις αυξήσεις των επιτοκίων «γκρεμίζονται».

Οι αξιωματούχοι της σε κάθε ευκαιρία επαναλαμβάνουν ότι η ισχυρή αγορά εργασίας, υποδεικνύει ότι υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω σύσφιγξη, προκειμένου ο πληθωρισμός να φθάσει στον επίσημο στόχο της Fed πλησίον του 2%.

Τα σημερινά στοιχεία απογοήτευσαν τις χρηματαγορές. Ενδεικτικό είναι ότι τα στοιχήματα για αύξηση των επιτοκίων από την αμερικανική κεντρική τράπεζα στην επόμενη συνεδρίαση του Νοεμβρίου, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων ανέβηκαν στο 30?% από 22% πριν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή